دوشنبه, 31 اردیبهشت 1403 2024,May

سرنوشت ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت/ موج بلاتکلیفی سهامداران

24 خرداد 1401
سرنوشت ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت/ موج بلاتکلیفی سهامداران

به گزارش بانک اول، سبد سهام عدالت متشکل از ۴۹ شرکت است که ۳۶ شرکت آن بورسی هستند و ۱۳ تای آن غیربورسی. در حال حاضر برای سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند ۶۰ درصد ۳۶ شرکت قابل فروش است اما عملا فروشی انجام نمی‌شود.

در روش غیرمستقیم نیز به سهامداران مجوز فروش سهام تا سقف ۶۰ درصد داده شده اما با وضعیت بازار فروش برای این گروه از سهامداران نیز سخت شده است.

اما در خصوص ۱۳ شرکتی که بورسی نیستند، مدیر فنی سهام عدالت به تجارت‌نیوز گفت: مراحل پذیرش در بورس کاملا شفاف است، سازمان خصوصی‌سازی و شرکت‌ها باید پیگیری کنند تا وارد بورس شوند.

در این خصوص رئیس اتاق تعاون ایران در مهر ماه اعلام کرده که برای این ۱۳ شرکت در کشور یک هلدینگ به ‌نام هلدینگ عدالت ایرانیان در حال تشکیل است که سرمایه دولت در این ۱۳ شرکت غیربورسی که به مردم واگذار شده در اختیار این هلدینگ قرار می‌گیرد و این هلدینگ خودش وارد بورس می‌شود.(فارس)

طبق گفته بهمن عبدالهی قرار بود حداکثر تا میانه آذر تشریفات اداری و قانونی هلدینگ سهام عدالت انجام و کار هلدینگ تمام شود. اما دو ماه از این زمان می‌گذرد و هنوز خبری نیست.

بلاتکلیفی در طرح آزادسازی سهام عدالت موج می‌زند، از یک طرف به سهامداران در هر دو روش گفته شده که می‌توانند تا ۶۰ درصد از سهامشان را بفروشند اما طی حدود شش ماه گذشته سهامداری به پول نرسیده؛ از طرف دیگر قول وارد بورس شدن ۱۳ شرکت دیگر داده‌اند که هنوز به نتیجه نرسیده است.

این سردرگمی درباره واریز سود سهام نیز وجود دارد، تا سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی شرط واریز سود را ثبت شماره شبا بانکی اعلام کرد اما امسال دوباره روش واریز شود را تغییر داده‌اند و شرط تازه سجامی شدن را عنوان می‌کنند.

اگر زمان‌بندی اعلام شده از سوی رئیس‌جمهور عملی شود، باید ۳۰ درصد سوم در روز ۲۲ بهمن و ۱۰۰ درصد آن تا عید آزاد شود، در واقع به گفته مسئولان قرار است در سال آینده سهام عدالت وارد پرتقوی شخصی افراد شود.

اگر چه مدیران شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تاکید دارند که از نظر زیرساختی برای آزادسازی ۳۰ درصد سوم سهام عدالت هیچ مشکلی نداریم، اما زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که مرحله سوم آزادسازی به تعویق می‌افتد.

اخبار مرتبط
در هفته اول اردیبهشت ماه امسال نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، ۹ ناشر سود جاری، سنواتی و حق تقدم ۷۵۶ هزار و ۸۱۰ سهامدار را که شامل ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان می شود را به حساب سجامی سرمایه گذاران واریز کرده‌اند.در هفته چهارم فروردین ماه، بیش از ۹۴۱ میلیارد تومان سود جاری، سنواتی و حق تقدم از طریق اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتریان(سجام) واریز شد.
در حال حاضر هیچگونه ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد و اعطای سهام عدالت به جاماندگان منوط به این مورد است که هیأت دولت منابعی را برای توزیع سهام اختصاص دهد. بر همین اساس هرگونه لینک، تماس، پیامکی و... مبنی بر ثبت نام سهام عدالت جاماندگان کلاهبرداری خواهد بود و امیدواریم که افراد به این نکات توجه کافی را داشته باشند تا فریب نخوردند. بنابر این مردم حتما باید اخبار مربوط به حوزه سهام عدالت را از از رادیو و تلویزیون و رسانه‌های رسمی پیگیری کنند تا خدایی نکرده در این حوزه دچار چالش نشوند.
در وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بهبود وضعیت بازار اجاره بها طی گفت: قانون ساماندهی اجاره بهای مسکن طی امروز و فردا برای اجرا به دولت ابلاغ می شود و ابلاغ آن ظرفیت های جدیدی را به وزارت راه وشهرسازی می دهدو این قانون نقش تنطیم گیری با نفوذ بالاتری را در پی دارد.
طبق گفته سرپرست سازمان خصوصی سازی نیز چنانچه فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشود، می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند. اما وزارت رفاه بلافاصله در بیانیه‌ای اعلام کرد: از مردم و متقاضیان دریافت سهام عدالت تقاضا می‌کنیم از مراجعه حضوری و تماس با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهام عدالت خودداری کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات