ﺳﻪشنبه, 18 اردیبهشت 1403 2024,May

ایران و آمریکا بر سر مذاکره غیرمستقیم برای بازگشت دو جانبه به برجام به توافق رسیدند

24 خرداد 1401
ایران و آمریکا بر سر مذاکره غیرمستقیم برای بازگشت دو جانبه به برجام به توافق رسیدند

به گزارش بانک اول اتحادیه اروپا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایران در پایان نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام از توافق بر سر پیگیری گفتگوهای خود طی هفته آینده در وین خبر داده اند. آمریکا حضورش در مذاکرات هفته آینده در وین را تائید کرده و برای گفتگوی «مستقیم» با ایران نیز اعلام آمادگی کرده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مذاکره «غیرمستقیم» در وین را «گامی سالم و رو به جلو» توصیف کرد. در مقابل محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفتگوی «مستقیم» با واشنگتن را «غیرضروری» دانست.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده البته با لحنی محتاطانه گفت: «اکنون روزهای ابتدایی است و انتظار نداریم فورا گشایشی صورت گیرد زیرا گفتگوهای دشواری در راه است.»

براساس اعلام یورونیوز، شرکت کنندگان در نشست مجازی روز جمعه بر «تعهد» خود مبنی بر حفظ توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ تاکید کردند. اتحادیه اروپا پیش از این اعلام کرده بود که محور مذاکرات روز جمعه «بازگشت احتمالی آمریکا به برجام» خواهد بود.

ایران و قدرت‌های جهانی در این جلسه مجازی در مورد راه های بازگشت به اجرای «کامل» و «موثر» توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ گفتگو کردند. شرکت کنندگان همچنین اعلام کردند که از بازگشت آمریکا به برجام استقبال خواهند کرد.

هدف از گفتگوهای هفته آینده تعیین اقدامات لازم برای لغو تحریم ها علیه ایران و اجرای تعهدات هسته ای تهران عنوان شده است. عباس عراقچی، نماینده ایران در نشست روز جمعه در گفتگو با صداوسیمای ایران گفت که بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای نیاز به «مذاکره» ندارد و «مسیر» آن مشخص است.

معاون وزیر امور خارجه ایران افزود: «هیات ایرانی هیچ گونه مذاکره ای با هیات آمریکایی در هیچ سطحی نخواهد داشت.»

برخی رسانه‌ها پس از نشست مجازی روز جمعه گزارش دادند که آمریکا نیز قرار است در مذاکرات هفته آینده کمیسیون مشترک برجام در وین حضور داشته باشد. واشنگتن ساعاتی بعد این گزارش‌ها را تایید کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از برگزاری نشست مجازی روز جمعه گفت که هدف از گفتگوهای هفته آینده در وین «زمینه چینی» برای بازگشت آمریکا به برجام است. بنا به اعلام اتحادیه اروپا قرار است جوزپ بورل در وین به طور جداگانه با همه طرف های برجام و آمریکا رایزنی کند.

انریکه مورا از مسئولان ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست نشست روز جمعه را برعهده داشت گفتگوهای انجام شده را «مثبت» ارزیابی کرد.

میخائیل اولیانوف، سفیر روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین پس از جلسه مجازی روز جمعه گفت: «به نظر می رسد در مسیر درستی قرار گرفته ایم اما طی مسیر پیش رو راحت نخواهد بود و تلاش های زیادی می طلبد. به نظر می رسد طرف های اصلی برای آن آماده هستند.»

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در صفحه توئیتر خود ضمن رد دیدار مستقیم بین مقامات ایران و آمریکا چنین نشستی را «غیرضروری» توصیف کرد. او افزود که هدف از نشست وین «نهایی کردن سریع لغو تحریم ها و اقدامات هسته ای از راه برنامه ریزی برای لغو همه تحریم ها و سپس توقف اقدامات متقابل از سوی ایران» است.

وزیر امور خارجه ایران در حالی مذاکره مستقیم با آمریکا را «غیر ضروری» دانست که ایالات متخده نیز ضمن تائید حضور این کشور در مذاکرات هفته آینده در وین برای گفتگوی «مستقیم» با تهران اعلام آمادگی کرده است.

از سوی دیگر هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از توافق طرف های مناقشه بر سر پرونده هسته ای ایران برای دیدار در وین استقبال کرد. وی افزود که کشورش به همراه فرانسه و بریتانیا طی هفته های اخیر برای «اجرای کامل» برجام تلاش زیادی انجام داد.

ایران و آمریکا در حالی بر سر گفتگوی «غیرمستقیم» با یکدیگر بر سر بازگشت به برجام توافق کرده اند که نزدیک به سه سال از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا برای خروج این کشور از برجام می گذرد.

اخبار مرتبط
رییس سازمان امور مالیاتی با انتشار اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، از افزایش دو برابری نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل خبر داد.
بر اساس حکم تبصره ۷ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، همه مجوزهای قدیمی و کاغذی باید، تبدیل به مجوزالکترونیکی (شناسه‌ یکتا) شوند و کسب وکارهایی که شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز محسوب می شوند.
درک این عادت‌ها اهمیت سواد مالی را روشن می‌کند و بینش‌های ارزشمندی را به هر کسی که به دنبال بهبود رفاه اقتصادی خود است ارائه می‌دهد.
كشورهای جديدی مانند كانادا، نيوزيلند، استراليا كه ۱۵۰ سال پيش وضعيت قابل توجهی نداشتند، اكنون كشورهایی توسعه‌يافته و ثروتمند هستند. تفاوت در رفتارهایی است كه در طول سال‌ها فرهنگ و دانش نام گرفته است. وقتی كه رفتارهای مردم كشورهای پيشرفته و ثروتمند را تحليل می‌كنيم، متوجه می‌شويم كه اكثريت غالب آنها از اصول زير در زندگی خود پيروی می‌كنند:

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها