یکشنبه, 30 اردیبهشت 1403 2024,May

چه کسانی نمی‌توانند کارت اعتباری سهام عدالت بگیرند؟

24 خرداد 1401
چه کسانی نمی‌توانند کارت اعتباری سهام عدالت بگیرند؟

به گزارش بانک اول اولین بار در خرداد پارسال موضوع پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت مطرح شد ولی به حاشیه رفت و با وجود پیگیری مردم ماه‌ها در حد حرف و وعده باقی ماند.

همان روزها هم اعلام شد که کارت‌های اعتباری به صورت پول نقد نیست و متقاضیان برای استفاده از آن فقط می‌توانند به فروشگاه‌های طرف قرارداد با بانک مراجعه کنند. ضمنا بازپرداخت تسهیلات نیز در اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ ۱۸ درصد خواهد بود.

پذیرش چنین محدودیتی در کنار پرداخت نرخ ۱۸ درصدی طبیعتا برای مردم ثقیل بود و موجب اعتراضات گسترده سهامداران شد. با این حال نیاز به مبلغ وام در شرایط سخت شیوع کرونا و تورم بی‌سابقه در همین دوران راهی به جز رضایت به استفاده از ۵۰ درصد سهامشان در قالب تعیین شده باقی نگذاشت.

 

از بهمن سال ۹۹ بالاخره بانک‌ها اعطای کارت‌های وعده داده شده را آغاز کردند اما نه همه، فقط دو بانک ملی و تجارت. پاسخ سایر بانک‌ها به مراجعان همچنان همان یک جمله بود: «چیزی به ما ابلاغ نشده است».

در بحبوحه عدم ابلاغ یا شاید عدم تمکین شبکه بانکی به بخشنامه مربوطه، مشخص شد که مبلغ وام هم آب رفته. ابتدا قرار بود سهامداران وام ۷ تا ۱۴ میلیون تومانی دریافت کنند اما ناگهان مسئولان این مبالغ را تکذیب کردند و گفتند این وام معادل ۵۰ درصد ارزش سهام است بنابراین مبلغ وام برای سهام یک میلیون تومانی به سه تا نهایتا هفت میلیون تومان رسید.

با این حال باز هم صدای اعتراض مردم به جایی نرسید و وضعیت سخت معیشتی آن‌ها را برای دریافت همین مبلغ اندک روانه ثبت‌نام واقدام برای دریافت وام در قالب کارت اعتباری کرد تا این که با غافلگیری جدیدی در شبکه بانکی مواجه شدند:

پرداخت وام به شرط کارت ملی جدید

«آقا من رفتم دنبال دریافت کارت اعتباری ولی بانک ملی میگه از طریق ایوا پیگیری کنید. از اونجام پیگیری کردم میگه کارت ملی جدید میخواد تا اسکن بشه. در صورتی که کارت ملی‌های جدید چند سال میشه تا برسه دستمون حالا باید چکار کنیم؟ یکی راهنمایی کنه

« چرا حتما باید کارت ملی جدید باشه؟ اونایی که هنوز کارت ملی‌هاشونو ندادن چیکار باید کنن؟ چه وام مسخره‌ای!»

« من خیلی وقته که درخواست کارت ملی هوشمندکردم و یه برگه بهم دادن، پولشم گرفتن. الان بهم کارت سهام نمیدن میگن بایدکارت هوشمند داشته باشید. خب ما باید چیکار کنیم؟»

من نمی‌فهمم این همه زجرمون دادن برای این دوزار پول الانم کارت ملی جدید می‌خوان. انگار دست خودمونه که ده ساله منتظر رسیدن کارت ملیمونیم. جمع کنید این مسخره‌بازیاتونو نمی‌خواید خب بگید نمی‌دیم یک ساله مارو مسخره خودتون کردید»

بیش از ۱۰ میلیون نفر در صف انتظار

بهانه جدیدی که احتمالا قرار است بسیاری از متقاضیان را از صف دریافت وام خارج کند مشکل امروز و دیروز نیست.

از آنجا که جنس بدنه کارت‌های هوشمند ملی ، با کارت‌های بانکی و سوخت فرق می‌کند، واحدهای تولیدکننده چندانی در ایران یافت نمی‌شوند که تکنولوژی و توان تولید پلی کربنات به کار رفته در این کارت‌ها را داشته باشند.

سازمان ثبت احوال از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ وعده داد که بدنه این کارت‌ها در ایران تولید می‌شود؛ امری در عمل، به صورت محدود اتفاق افتاد و به دلیل مشکلات تامین اعتبار به تولید انبوه نرسیده است.

بنابراین با ابهاماتی که در مورد کاربرد کارت هوشمند ملی وجود دارد، اکنون بیش از دو سال است که بیش از ۱۰ میلیون متقاضی دریافت کارت ملی، در صف انتظار ایستاده‌اند. مشکل هم تحریم، کمبود اعتبار و چالش‌های مربوط به تولید بدنه این کارت‌ها، در داخل کشور است.

با این حال به نظر می‌رسد این باره گره ایجاد شده برای مردم در برخورد با شبکه بانکی تکرار قصه ضامن و وثیقه نیست که به دست خود سهامداران باز شود. حالا باید دید آیا تدبیری برای این مشکل اتخاذ می‌شود یا بعد از انتظار برای آزادشدن سهام و واریز ذره ذره حقشان این بار سهامداران باید برای صدور کارت‌ملی‌ انتظار بکشند؟

اخبار مرتبط
در هفته اول اردیبهشت ماه امسال نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، ۹ ناشر سود جاری، سنواتی و حق تقدم ۷۵۶ هزار و ۸۱۰ سهامدار را که شامل ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان می شود را به حساب سجامی سرمایه گذاران واریز کرده‌اند.در هفته چهارم فروردین ماه، بیش از ۹۴۱ میلیارد تومان سود جاری، سنواتی و حق تقدم از طریق اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتریان(سجام) واریز شد.
در حال حاضر هیچگونه ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد و اعطای سهام عدالت به جاماندگان منوط به این مورد است که هیأت دولت منابعی را برای توزیع سهام اختصاص دهد. بر همین اساس هرگونه لینک، تماس، پیامکی و... مبنی بر ثبت نام سهام عدالت جاماندگان کلاهبرداری خواهد بود و امیدواریم که افراد به این نکات توجه کافی را داشته باشند تا فریب نخوردند. بنابر این مردم حتما باید اخبار مربوط به حوزه سهام عدالت را از از رادیو و تلویزیون و رسانه‌های رسمی پیگیری کنند تا خدایی نکرده در این حوزه دچار چالش نشوند.
در وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بهبود وضعیت بازار اجاره بها طی گفت: قانون ساماندهی اجاره بهای مسکن طی امروز و فردا برای اجرا به دولت ابلاغ می شود و ابلاغ آن ظرفیت های جدیدی را به وزارت راه وشهرسازی می دهدو این قانون نقش تنطیم گیری با نفوذ بالاتری را در پی دارد.
طبق گفته سرپرست سازمان خصوصی سازی نیز چنانچه فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشود، می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند. اما وزارت رفاه بلافاصله در بیانیه‌ای اعلام کرد: از مردم و متقاضیان دریافت سهام عدالت تقاضا می‌کنیم از مراجعه حضوری و تماس با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهام عدالت خودداری کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها