چهارشنبه, 26 اردیبهشت 1403 2024,May

مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی چه نوع واکسنی را تزریق کنند؟

24 خرداد 1401
 مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی چه نوع واکسنی را تزریق کنند؟

به گزارش بانک اول ، محمد عبداللهی، متخصص سم شناسی و داروشناسی، با اشاره به روند استفاده از انواع دارو‌ها از ابتدای شیوع کرونا برای درمان بیماران، گفت: جهان در حال تجربه و نهایی کردن اطلاعات در مورد دارو‌های مؤثر بر کووید ۱۹ است.

وی خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی واکسن‌های تولید شده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید ۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید ۱۹ شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید ۱۹ علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید ۱۹ هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسن‌های استنشاقی توسط برخی کشور‌ها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریع‌تر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی می‌تواند اثربخشی سریع‌تر و بهتری داشته باشند.

به گفته وی، فقط افرادی که آنافیلکسی شدید نسبت به واکسن‌های قبلی داشتند می‌توانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.

عبداللهی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شدند پس از ۶ هفته، بیماران ۴ هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید ۱۹ چهارتا ۱۰ هفته پس از بهبودی، دیابتی‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.

به گفته وی، دوز دارو‌های کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثر بخشی واکسن کم نشوند، اما مصرف استرویید‌های استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیت‌های پوستی و آسم با خیال راحت می‌توانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و دارو‌های ضدانعقادی نیست.

این استاد سم شناسی و داروسازی تاکید کرد: مصرف دارو‌های سرکوب کننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دوهفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلول درمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیل‌های آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.

به گفته وی مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی، سالمندان، مبتلایان به زوال عقل و هرگونه اختلالات مغز و اعصاب باید سریع‌تر واکسن دریافت کنند.

این استاد دانشگاه یادآور شد که بیماران مزمن کلیوی، نارسایی کبدی و قلبی نیز می‌توانند واکسیناسیون شوند، اما ممکن است که پاسخ ایمنی آن‌ها ضعیف‌تر باشد و باید مانیتور شوند.

وی براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت توصیه کرد که مبتلایان به نقص سیستم ایمنی ترجیحاً واکسن آسترازانکا دریافت کنند./مهر

اخبار مرتبط
ویتامین C یک آنتی اکسیدان ضروری برای سلامت سیستم ایمنی است. ویتامین B-۱۲ به حفظ سیستم عصبی و تشکیل گلبول‌های قرمز کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف همزمان این دو مکمل ممکن است میزان ویتامین B-۱۲ دریافتی را در بدن کاهش دهد
در مورد کنسرو‌هایی که یک طرف آنها برآمده شده است چنانچه با سوراخ کردن قوطی مقدار زیادی گاز خارج شود دلیل بر فاسد بودن محتوی قوطی است. باید توجه داشت که موقع باز کردن قوطی‌های سالم، مقدار ناچیزی هوا به داخل آنها کشیده می‌شود که نباید آن را با خروج گاز اشتباه کرد.
سرطان‌ها لیست بلندبالایی دارند که برخی از آن‌ها تهدید جدی برای سلامت و جان افراد محسوب می‌شوند، اما پنج تا از این سرطان‌ها از همه خطرناک‌تر و کشنده‌تر هستند.
افتالموپاتی مرتبط با اختلالات تیروئید وضعیتی است که به ندرت در مورد آن صحبت می‌شود. اربیت ها از دیواره‌های استخوانی تشکیل شده‌اند که قادر به تغییر شکل نیستند. با افزایش محتویات اربیت، همه چیز در آن (از جمله کره چشم) به جلو حرکت می‌کند. تیروئید چشمی می‌تواند در برخی از اشکال پرکاری تیروئید (بیماری Basedow)، در برخی از اشکال کم کاری تیروئید (تیروئیدیت هاشیموتو) و حتی در غیاب مشکلات تیروئید رخ دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها