جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

آیا تزریق هم‌زمان واکسن‌های کرونا و آنفلوانزا عوارض دارد؟

24 خرداد 1401
 آیا تزریق هم‌زمان واکسن‌های کرونا و آنفلوانزا عوارض دارد؟

به گزارش بانک اول این روز‌ها و هم‌زمان با شیوع گسترده کرونای دلتا در کشور، مسئولان و مردم پیگیر واکسیناسیون گسترده کرونا هستند. از سوی دیگر، هرسال با آغاز شهریور و نزدیک‌شدن به فصل پاییز، بازار تزریق واکسن آنفلوانزا هم داغ می‌شود. این درحالی است که حدود ۱۰ درصد از همه مردم ایران، هر ۲ دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و بسیاری در نوبت تزریق هستند؛ بنابراین لزوم دانستن فایده و عیب تزریق واکسن‌های مربوط به بیماری‌های ویروسی بیش از پیش مهم شده است.


دکتر حمیدرضا نادری، متخصص بیماری‌های عفونی و مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد،  درباره این دو واکسن اظهار کرد: واکسن‌ها همان‌گونه که از نامشان برمی‌آید، مختص همان بیماری‌اند و به‌طبع کارایی‌ای روی دیگر بیماری‌ها ندارند. از سوی دیگر، هیچ واکسنی از ابتلای افراد به آن بیماری جلوگیری نمی‌کند، بلکه شدت بیماری را کم و از عوارض حاد آن جلوگیری می‌کند.


ایشان  ادامه داد: واکسن آنفلوانزا زمانی مؤثر است که براساس ویروس شایع‌شده همان سال تهیه و تزریق شود و اگر ویروس جهش‌یافته‌ای داشته باشیم، احتمال تأثیرگذاری آن واکسن هم کم می‌شود.


دکتر نادری اضافه کرد: سال قبل و باتوجه‌به کمبود واکسن آنفلوانزا، خوشبختانه شاهد همه‌گیری این ویروس نبودیم و باتوجه‌به وجود کووید ۱۹ و رعایت حداکثری مردم، خبری از سرماخوردگی‌های شایع و هرسال نیز نبود.


این متخصص بیماری‌های عفونی درباره هم‌زمانی استفاده از ۲ واکسن یادشده تصریح کرد: واکسن‌ها هیچ مشابهتی باهم ندارند و تزریق هم‌زمان ۲ واکسن مشکلی برای تداخل آنتی‌ژن‌ها در بدن به وجود نمی‌آورد؛ بنابراین دریافت هر ۲ نوع واکسن کرونا و آنفلوانزا به‌صورت هم‌زمان باعث ایجاد مشکل در فرد نمی‌شود.


دکتر نادری ضمن توصیه به تزریق واکسن‌های درمانی متذکر شد: توصیه ما تزریق این واکسن‌هاست، زیرا جهش‌هایی که ویروس‌ها نشان می‌دهند، تأثیرات منفی دارند و تزریق واکسن راهکار مناسبی در برابر اثرات سوء آن‌هاست. همچنین این نکته را هم بیفزایم که تزریق هم‌زمان ۲ واکسن به شرط تزریق در ۲ نقطه مختلف بدن اشکالی نخواهد داشت. اما قطعا واکسنی مانند آنفلوانزا و کووید ۱۹، اثر خود را فقط روی همان ویروس می‌گذارد و جایگزین درمانی مناسبی برای دیگر ویروس‌ها نیست.


مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد زمان ایدئال میان تزریق واکسن‌ها را ۲۸ تا ۳۰ روز بیان کرد و گفت: بازه زمانی ۴ هفته‌ای در ایجاد ایمنی‌زایی بدن بسیار مفید خواهد بود.


وی در واکنش به اینکه چرا برخی پس از تزریق دز دوم دچار لختگی خون می‌شوند و حتی فوت می‌کنند، یادآور شد: لخته‌شدن خون الزاما با تزریق دز دوم به وجود نخواهد آمد و فوت‌کردن افراد براساس تزریق دز دوم نیست. در میان واکسن‌های تزریقی، آمار‌های لخته‌شدن خون بیشتر مربوط به آسترازنکاست و سینوفارم و برکت چنین مسئله‌ای را به وجود نیاورده‌اند، البته این به معنی پرهیز از واکسن آسترازنکا نیست. در موارد بسیار زیادی، دارو‌های متداول میان مردم هم می‌تواند باعث لخته‌شدن خون و حتی سکته شود. به‌عنوان مثال، آنتی‌بیوتیک و قرص‌های ضدبارداری، عوارض بلندمدت و جبران‌ناپذیری دارند؛ اما همان‌طور که می‌بینید، بسیاری از بیماران و حتی همکاران ما به تجویز و مصرف آن اصرار دارند.


دکتر نادری درباره ابتلا به کرونا آن‌هم بلافاصله پس از تزریق دز دوم توضیح داد: ابتلا به کرونا پس از دز دوم از آن نشئت می‌گیرد که فرد، ناقل بدون علامت بوده و در دوران بیماری نهان قرار داشته و با تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدنش واکنش نشان داده است و بیماری را آشکار می‌کند. پیش از این هم گفتم که تزریق واکسن به‌معنای مبتلانشدن به بیماری نخواهد بود، بلکه شدت آن را کم می‌کند. تاکنون براساس آمار و مطالعات، ۸۰ درصد از کسانی که پس از دز دوم مبتلا شده‌اند، نوع خفیف کرونا را داشته و بهبود پیدا کرده‌اند و فقط بین ۲ تا ۳ درصد از افراد فوت کرده‌اند. فرد مبتلا پس از بهبودی به تزریق دز سوم و ایمنی‌بخش احتیاج نخواهد داشت، زیرا با دریافت دز دوم، آنتی‌ژن کافی در بدن وی وجود خواهد داشت.

 

اخبار مرتبط
وی با بیان اینکه راه اندازی سامانه یا کانال سوت‌زنی برای مشاوران املاک از دیگر راهکارها برای جلوگیری از تخلف مشاوران املاک برای قرارداد اتباع غیر مجاز است گفت: افراد می توانند در صورتی مشاور املاکی این تخلف را انجام داد موضوع را به متولی رسیدگی اطلاع دهد.
این در حالی است که سازمان بیمه سلامت هیچ ارتباطی با این شرکت‌ها نداشته و این سازمان به عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر پایه سلامت کشور، هرگز برای بیمه‌کردن و ارائه خدمات دیگر با افراد از تماس تلفنی استفاده نمی‌کند؛ لذا، این امر با هدف سودجویی و کلاهبرداری انجام می‌گیرد.
بخش عمده‌ای از اصلاحات در این زمینه پیرامون امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درباره اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت گفته است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژه‌ای این قانون در دولت قبل مطرح شد که اگر پروژه بیش از چهار سال طول کشید، تا پایان پروژه کار کارگر به صورت دائمی ادامه پیدا کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژه‌ای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه گذشته کلیه نیروهای پروژه‌ای مشمول این قانون شدند.
ثبت نام آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش‌وپرورش در راستای اجرای ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و بنا بر مفاد دستورالعمل نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی برای استخدام ۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر مربی امور تربیتی و سبک زندگی، مربی امور تربیتی و مشاوره، مربی تربیت بدنی و سلامت و مشاور تخصصی، ۱۷ بهمن امسال آغاز و مقرر شده بود ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ برگزار اما با تغییر زمان آزمون، برگزاری آن به روز جمعه چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ موکول شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها