چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

راهنمایی وکیل چک و سفته در ۴ مشکل بعد از صدور چک برگشتی

24 خرداد 1401
راهنمایی وکیل چک و سفته در ۴ مشکل بعد از صدور چک برگشتی

به گزارش بانک اول ، به طور کلی توصیه می شود از چک و سفته استفاده نشود اما به دلیل پرداخت های اعتباری در بازار و اینکه نقدینگی تا حد زیادی کاهش یافته است افراد به معامله با چک و سفته تمایل نشان می دهند. 


رسیدگی به دعاوی ناشی از چک و سفته هزینه های زیادی دارد و علاوه بر این زمان بر هم هستند، توصیه می شود به یک وکیل چک و سفته مراجعه کنید تا به بهترین روش ممکن روند پرونده را پیگیری کند و ضرر هرچه بیشتر شما جلوگیری شود. 


"استفاده از چک و سفته در صورت عدم آگاهی به مقررات قانونی می تواند مشکلاتی را با خود به همراه داشته باشد که مهمترین آنها در چک خالی بودن حساب صادر کننده چک و در سفته هم که با رسیدن سررسید افراد اقدام به واخواست آن می کنند."


 در ادامه به برخی از این مشکلات عدم آگاهی قوانین چک و نقش و اهمیت حضور یک وکیل چک و سفته می پردازیم.

عواقب صدور چک برگشتی چه چیزهایی هستند ؟

پیش از این وقتی یک چک برگشت می خورد مشکلات زیادی بر سر راه صادر کننده چک برگشتی نبود و دارنده بعد از صرف هزینه و زمان زیاد نهایتا می توانست وجه چک را بگیرد و در مواردی صادر کننده را به زندان بیندازد.
اما در قانون جدید صدور چک عواقب چک برگشتی آنقدر برای صادر کننده زیاد است که اصلا به نفع او نخواهد بود که چک بی محل صادر کند !

 

از جمله مشکلات چک برگشتی در قانون جدید می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید :

 در واقع تا زمانی که از چک رفع سوء اثر نشده باشد نه حساب دیگری برای صادر کننده چک برگشتی گشوده می شود و نه کارت بانکی جدیدی برای او صادر می شود که در واقع برای افرادی که معاملات زیادی انجام می دهند این یک نوع قفل شدن عملیات تجاری آنها محسوب می شود.

مسدود کردن وجوه کلیه حساب‌ها و کارت‌های بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده که تحت هر عنوان نزد بانک یا موسسه اعتباری دارد به میزان کسری مبلغ چک به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی :

بر این اساس مهم نیست که چک متعلق به کدام بانک باشد، با توجه به ترتیبی که بانک مرکزی اعلام می کند مبالغ موجود در سایر حساب های صادر کننده به میزان وجه چک مسدود می شود. 

عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت‌نامه‌های ارزی یا ریالی : 

عدم پرداخت تسهیلات بانکی می تواند افرادی که در فعالیت های خود به این تسهیلات وابسته اند را تا حد زیادی فلج کند یا عدم صدور ضمانت نامه های ارزی و ریالی که برای تجار بزرگ موضوع بسیار مهمی است و دردسرهایی را برای آنها ایجاد خواهد کرد.

عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی: 

این روش نیز در کاهش تعداد چک های برگشتی بسیار اثرگذار است و برای صادرکنندگان و واردکنندگان کالا می تواند باعث خسارتهای زیادی شود. 
با توجه به آنچه گفته شد عواقب صدور چک برگشتی بسیار زیاد است و می تواند به راحتی همه چیز را مختل کند، با یک مشاوره رایگان با وکیل چک  می توانید از مشکلات پیش بینی نشده جلوگیری کنید !

 

صدور سفته و مشکلات آن 

یکی دیگر از اسناد تجاری مهم سفته است که دارنده می تواند در تاریخ درج شده روی سفته وجه آن را مطالبه کند.
 یکی از مشکلات رایج در صدور سفته همین است که ممکن است دارنده سفته از پرداخت وجه سفته در تاریخ سررسید خودداری کند و دارنده دست خالی بماند.
 در این شرایط دارنده سفته باید به یک وکیل خوب سفته مراجعه کند تا علاوه بر مطالبه وجه سفته از صادرکننده به شیوه قانونی در صورت ضرورت اقدام به توقیف اموال صادرکننده سفته یا اقدامات قانونی دیگر با توجه به شرایط موجود، نماید. 

چک بهتر است یا سفته ؟

با توجه به مشکلاتی که گفته شد شاید برایتان سوال باشد که چک بهتر است یا سفته؟
به طور کلی شاید پاسخ دادن به این سوال که چک بهتر است یا سفته غیرممکن باشد اما با توجه به اینکه شیوه های وصول چک دست بازتر از سفته است یا اینکه مزایای قانون جدید برای چک مثل صدور اجراییه با برگشت خوردن چک می توان چک را وسیله ای امن تر از سفته دانست هرچند همیشه اینگونه نیست و گاهی صدور سفته ممکن است به نفع طرفین باشد. به هر ترتیب عواقب و مشکلات تکراری ناشی از صدور چک و سفته حکم می کند که حتما در هنگام تنظیم این موارد به همراه وکیل چک و سفته خود باشید اینکه تنظیم آن را بر عهده او بگذارید.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها