دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

جهش کم‌سابقه معاملات اوراق بدهی دولت/ گذر نرخ سود آتی از مرز 24 درصد!

24 خرداد 1401
جهش کم‌سابقه معاملات اوراق بدهی دولت/ گذر نرخ سود آتی از مرز 24 درصد!

به گزارش بانک اول امروز حجم معاملات خرد اوراق بدهی دولتی در بازار ثانویه نسبت به دیروز با  57 درصد افزایش به 900 میلیارد تومان رسید. این معاملات روی 32 نماد اخزا و 10 نماد اراد انجام شد. 

معاملات عمده اوراق در بازار بدهی دولتی به 27 هزار میلیارد تومان رسید. که بخش عمده آن به عملیات اعتباردهی بانک مرکزی ارتباط دارد.

بررسی منحنی بازده استخراج شده از نمادهای اخزا نشان می‌دهد که نرخ‌های بازده در سررسیدهای میان مدت افزایشی بودند. نرخ اوراق با سررسید یک سال با 9 دهم درصد کاهش به 21.91  درصد رسید. نرخ بازده اوراق با سررسید دو سال به 23.10 درصد رسید. نرخ بازده اوراق با سررسید سه سال با 9 دهم درصد افزایش به 23.25 درصد رسید. نرخ بازده اتی در سال دوم نیز با یک درصد افزایش به 24.35 درصد رسید. این اولین بار است که در سال جاری نرخ بازده اوراق بدهی از مرز 24 درصد بالاتر میرود.

امروز روند نرخ بازدهی اوراق آتی نیز شاهد نوساناتی بود. به این ترتیب نرخ سود آتی در سررسید400 روز به 24، در سررسید 600 روز به 24.5 و در سررسید 800 روز به 24 درصد رسید.

منحنی بازدهی اوراق بدهی دولتی چیست؟

 
 

نرخ بازده نقدی و آتی

در بازار اوراق بدهی دولتی، نرخ‌های بازده اوراق در سررسیدهای زمانی مختلف از طریق عرضه و تقاضا کشف می‌شود. نرخ کشف‌شده بر اساس این سازوکار متوسط بازده نقدی نگهداری اوراق تا سررسید را نشان می‌دهد. همچنین از تفاوت نرخ‌های بازده نقدی در سررسیدهای مختلف، می‌توان برای استخراج بازده آتی مورد انتظار سرمایه‌گذاران استفاده کرد.

N3

 
اخبار مرتبط
اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه از سوم اردیبهشت‌ماه آغاز شده و بازگشت آن‌ها به کشور تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. در این بازه قرار است حدود پنج هزار نفر به عمره اعزام شوند. بنابر اعلام سازمان حج و زیارت کم‌تر از ۶ میلیون نفر در نوبت عمره هستند.
لطفی در ادامه در توضیح پیشنهاد خود در این باره گفت: طبق پیشنهاد مذکور از جدول ۹ لایحه بودجه، ۱۵۰۰ میلیارد تومان کسر شده و به جدول ۷ برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور اضافه می‌شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.
، فرآیند تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را آسان، رایگان، غیرحضوری و تنها در چند دقیقه اعلام کرد و گفت: مجوزهای الکترونیکی بر فضای وب و همچنین از طریق گوشی‌های هوشمند قابل استعلام است و نیاز به امضا ندارد و مجوزهایی که از مسیر درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی " mojavez.ir " صادر نشده باشند با مشکلات مالیاتی، بانکی و خدمات دولتی مواجه خواهند شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها