دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

ریسک کدام بازار در کوتاه مدت بالاست ؟

24 خرداد 1401
ریسک کدام بازار در کوتاه مدت بالاست ؟

به گزارش بانک اول در هفته های اخیر در حالی که شاخص بورس ایران روندی نزولی داشت، قیمت طلا در ایران تحت تاثیر رشد قیمت دلار افزایش قابل توجهی داشت، به طوری که قیمت هر سکه طلا رشدی بیش از یک میلیون تومانی داشته و از ۱۱ میلیون و ۸۰۰ تومان به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسیده و همین مساله عده ای را وسوسه کرد که سرمایه های خورد را از بازار سرمایه خارج کنند و طلا بخرند و تحلیل آنها بر این اصل استوار بود که قیمت انس جهانی و همچنین قیمت ارز در ایران در صورتی که مذاکرات برجام ادامه دار شود قابلیت رشد دارند.

به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش را توجیه می کردند، این در حالی است که ریسک بازار طلا در کوتاه مدت بسیار بالاست و نمی تواند بعد از سال میلادی تا ۱۰ درصد هم اصلاح داشته باشد، هرچند در بلندمدت این ریسک کاهش می یابد.

 از نظر تکنیکال وضعیت انس جهانی طلا در یک مثلت قرار گرفته است و با توجه به شرایط بازار می تواند روندی صعودی یا نزولی داشته باشد که اگر هر کدام از گزینه ها را انتخاب کند قابلیت رشد یا افت ۱۰ تا ۲۰ درصدی خواهد داشت و این مسله به بازه زمانی و پارامتر اثرگذار وابسته است

 از نظر تکنیکال وضعیت انس جهانی طلا در یک مثلت قرار گرفته است و با توجه به شرایط بازار می تواند روندی صعودی یا نزولی داشته باشد که اگر هر کدام از گزینه ها را انتخاب کند قابلیت رشد یا افت ۱۰ تا ۲۰ درصدی خواهد داشت و این مسله به بازه زمانی و پارامتر اثرگذار وابسته است.

هرچند پارامترهای اقتصادی در جهان نشان می دهند که کاهش مرگ و میر کرونا و از سر گیری فعالیت های اقتصادی و تجاری در کشورهای توسعه یافته، چشم انداز بازار را مثبت کرده اند، به همین دلیل اگر این پیش بینی ها جدی شوند احتمالا افزایش قیمت انس جهانی کم می شود و در همین محدوده کنونی باقی می ماند، اما عده ای هم معتقدند که افزایش تقاضای مردمی برای طلا در بازار جهانی و ورود کشورها به خرید طلا به عنوان مطمئن ترین پشتوانه پول ملی باعث رشد قیمت ها می شود.

چند وقتی هست که قیمت انس در بازار جهانی زیر ۱۸۰۰ دلار در نوسان بوده، گفت: این مساله تحت تاثیر نقش موسسات مالی است که به دنبال جذب نقدینگی از بازار هستند، به همین دلیل کشورهای اروپایی و آمریکایی نرخ انس را سرکوب کرده اند، در حالی که در بهار امسال قیمت انس جهانی در محدوده ۱۹۰۰ دلار بود

عضو انجمن صنفی کافرمایان طلا و جواهرت کشور  با اشاره به اینکه چند وقتی هست که قیمت انس در بازار جهانی زیر ۱۸۰۰ دلار در نوسان بوده، گفت: این مساله تحت تاثیر نقش موسسات مالی است که به دنبال جذب نقدینگی از بازار هستند، به همین دلیل کشورهای اروپایی و آمریکایی نرخ انس را سرکوب کرده اند، در حالی که در بهار امسال قیمت انس جهانی در محدوده ۱۹۰۰ دلار بود و دلیلی برای افت قیمت انس وجود نداشت. زیرا در چند وقت اخیر علاوه بر اینکه تقاضا برای طلا افزایش یافته، هزینه تولید و استخراج طلا هم بالا رفته است، زیرا پیش از این از عمق های کمتر هم امکان استخراج طلا وجود داشت، اما در شرایط کنونی این مساله دیگر امکان پذیر نیست و استخراج طلا باید در عمق های بسیار بالاتر انجام شود و همین مساله روی وضعیت بازار و قیمت ها تاثیر گذاشته است.

عباداله محمدولی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش تقاضا برای طلا نوسانات بالای ارزها بوده است، افزود: تقریبا از 10 سال پیش کشورها رفته رفته به سراغ طلا آمدند و خرید طلا را به عنوان یک پشتوانه برای پول ملی افزایش دادند، به همین دلیل شاهد یک رشد تدریجی در قیمت انس جهانی بوده ایم و در شرایط کنونی این فلز ارزشمند با قیمت واقعی خود معامله نمی شود و به نظر می رسد به صورت کنترل شده در این نرخ قرار گرفته است.

او با پیش بینی روند صعودی بازار انس طلا، گفت: به نظر می رسد تا آغاز سال میلادی یک نوسان کوتاه مدت داشته باشد و درباره قیمت آن سرکوب می شود و این مساله حکایت از این دارد که به زور جلوی رشد قیمت انس جهانی گرفته شده و در نهایت تا شش ماه آینده بار دیگر جهشی در قیمت انس جهانی طلا رخ خواهد داد.

اگر فرض بر این بگیریم قیمت انس جهانی در همین محدوده باقی بماند یا کمی رشد داشته باشد امضای برجام و تعدیل قیمت ارز تا محدوده ۲۳ هزار تومان می تواند قیمت هر گرم طلا در بازار ایران را به یک محدوده بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برساند و تغییرات بعدی آن متاثر از انس جهانی خواهد بود

عضو انجمن صنفی کافرمایان طلا و جواهرت کشور درباره نوساناتی که در قیمت طلا در بازار ایران وجود دارد، گفت: به طور قطع قیمت طلا در ایران متاثر از نرخ ارز و انس جهانی طلا خواهد بود و اگر فرض بر این بگیریم قیمت انس جهانی در همین محدوده باقی بماند یا کمی رشد داشته باشد امضای برجام و تعدیل قیمت ارز تا محدوده ۲۳ هزار تومان می تواند قیمت هر گرم طلا در بازار ایران را به یک محدوده بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برساند و تغییرات بعدی آن متاثر از انس جهانی خواهد بود.

ریسک معاملات طلا و ارز در ایران
در حال حاضر ریسک معاملات طلا و ارز در ایران بالا رفته است، زیرا بسیاری درباره تاثیر مذاکرات برجام بر این بازار نگران هستند؛ در واقع عده ای معتقدند که پیش از سال جدید شمسی مذاکرات برجام به نتیجه نخواهد رسیده به همین دلیل افتی در قیمت ارز نخواهیم داشت و با توجه به کسری بودجه دولت تا محدوده ۳۲ هزار تومان همچنان صعودی است، اما عده ای دیگر سیگنال مثبت مذاکرات را عامل افت قیمت ارز و طلا در آینده نه چندان دور می دانند

 به نظر می رسد که قیمت انس جهانی طلا تا حدودی ثبات داشته باشد و این روند تا زمانی که تقاضا در بازار جهانی افزایش نیابد ادامه دار خواهد بود، هرچند در آستانه سال میلادی جدید احتمال افزایش تقاضا برای طلا وجود داردف اما به صورت مقطعی خواهد بود و سیگنال اصلی وضعیت رشد اقتصادی است

رئیس کمیته طلا و جواهرات اتاق اصناف ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر حباب سکه افزایش یافته است، گفت: به نظر می رسد که قیمت انس جهانی طلا تا حدودی ثبات داشته باشد و این روند تا زمانی که تقاضا در بازار جهانی افزایش نیابد ادامه دار خواهد بود، هرچند در آستانه سال میلادی جدید احتمال افزایش تقاضا برای طلا وجود داردف اما به صورت مقطعی خواهد بود و سیگنال اصلی وضعیت رشد اقتصادی است.

محمد کشتی آرای با بیان اینکه هنوز نمی توان درباره برجام و اثرات آن بر قیمت طلا اظهار نظر کرد، افزود: به طور قطع توافق می تواند در قیمت ارز و نهایتا در بازار طلا اثر گذار باشد و با توجه به اینکه این مساله قابل پیش بینی نیست تغییراتی که در بازار دلار و به تبع آن طلا به وجود آمده واکنشی هست و می تواند در آینده با تغییرات جدی مواجه شود.

وی  با تاکید بر اینکه چشم انداز اقتصاد جهانی با توجه روند نزولی شیوع ویروس کرونا در جهان مثبت است، تصریح کرد: فعالیت شرکت های حمل و نقلی، گردشگری و ... تا حدودی وضعیت اقتصاد را بهتر کرده است؛ حال از آنجایی که هر چقدر قدرت اقتصادی افزایش یابد منجر به کاهش تقاضا برای طلا و ... می شود، به همین دلیل فعلا قیمت انس جهانی با تغییرات جدی مواجه نخواهد شد مگر اینکه مساله ای خاص بروز کند.

اخبار مرتبط
طی جلسه معاملاتی امروز یک شنبه 9 اردیبهشت ماه 1403و در دو حراج عمده و خرد، مجموعا 250 قطعه شمش طلای استاندارد از سوی صادرکنندگان عرضه شد. میانگین قیمت شمش های طلای معامله شده در این روز، 4 میلیارد و 388 میلیون تومان به ثبت رسید.
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
زمان جلسه حراج از ساعت 12 تا 16 است و وجه‌الضمان مبلغ 3 میلیارد و 500 میلیون ریال (3،500،000،000 ریال) به‌ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت 24 روز دوشنبه دهم اردیبهشت سال 1403 مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند.
رصد بازار سکه و طلا طبق آخرین معاملات انجام شده تا لحظه انتشار این گزارش نشان می‌دهد که بازار همچنان در مسیر کاهش قرار دارد. ضمن اینکه بازار جهانی نیز امروز (یکشنبه) تعطیل بوده و تاثیر چندانی بر روند بازار داخل نداشته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها