ﺳﻪشنبه, 25 اردیبهشت 1403 2024,May

متقاضیان برای دریافت وام ازدواج به کجا مراجعه کنند؟

24 خرداد 1401
متقاضیان برای دریافت وام ازدواج به کجا مراجعه کنند؟

به گزارش بانک اول طبق موافقتی که توسط نمایندگان مجلس در هفته سوم اسفندماه به عمل آمد، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ابتدای سال ۱۳۹۷ بوده، یک میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۱۰ساله (یعنی با اقساط ماهی حدود یک میلیون تومان) و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای مردان زیر ۲۵سال و زنان زیر ۲۳سال، یک میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال تعیین شد. 

 

بالاخره بعد از گذشت بیش از 3هفته، دهم فروردین ماه بود که بانک مرکزی بخشنامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ و تاکید کرد حداکثر طی یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذی‌ربط در سراسر کشور ابلاغ شود اما پس از گذشت یک هفته همچنان برخی شعب بخشنامه‌ای دریافت نکرده بودند. 

با این حال مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی در آخرین روز از این مهلت گفت که در حال حاضر تمامی بانک‌ها از جمله بانک‌های دولتی و خصوصی آمادگی لازم برای ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به متقاضیان را دارند.

 

بانک‌ها همکاری لازم را در پرداخت وام ازدواج دارند

فردای اتمام مهلت نیز دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی، علیرضا قیطاسی گفت که بانک‌ها همکاری لازم را در پرداخت وام ازدواج دارند، اما اگر به هر دلیلی مشکلی در این زمینه وجود داشت، متقاضی می‌تواند در سامانه ثبت شکایت در سایت بانک مورد نظر، نسبت به ثبت شکایت خود اقدام کند که در ۲۴ ساعت رسیدگی خواهد شد. 

 
 

همچنین او این اطمینان را داد که بانک‌ها همراهی کامل را در این زمینه خواهند داشت و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین وی بیان کرد که متقاضی باید در سامانه ثبت نام کند و بعد از تکمیل مدارک، بانک مورد نظر بر اساس منابع و ظرفیت آن به متقاضی معرفی می‌شود. بر اساس آمار، ۹۰درصد افراد متقاضی وام ازدواج در سال ۱۴۰۰، تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند و بانک‌ها همکاری بسیار خوبی را در این زمینه داشته‌اند.

گفتنی است طبق آمار اعلام شده تا شانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۱، حدود ۶۵ هزار نفر در سامانه بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات ازدواج ثبت‌نام کردند و پنج هزار نفر در مرحله تکمیل مدارک قرار گرفتند.

برای درخواست وام ازدواج به بانک‌ها نروید!

به گفته رییس دایره اعتبارات بانک‌ها در بانک مرکزی زوجین می‌توانند هر زمان که مایل بودند با مراجعه به سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج بانک مرکزی به نشانی ve.cbi.ir نسبت به ثبت‌نام برای وام ازدواج اقدام کنند و پس از تکمیل فرم مربوطه، کد رهگیری ۱۰ رقمی ارسال می‌شود.

پس از تعیین شعبه توسط بانک مرکزی، متقاضیان ۱۲روز کاری فرصت دارند که به بانک و شعبه مربوطه مراجعه و نسبت به تکمیل مدارک که زمان ۴۵روزه در نظر گرفته شده اقدام کنند. پس از تکمیل مدارک تسهیلات پرداخت می‌شود.

وام ازدواج به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

زوج‌هایی که هر دو واجد شرایط سنی اعلام شده باشند (مردان زیر ۲۵سال و زنان زیر ۲۳سال)، در مجموع ۳۰۰میلیون و اگر تنها یکی از آنها در این دسته‌ها قرار بگیرد در مجموع ۲۷۰میلیون و اگر هیچکدام در این بازه سنی قرار نگیرند در مجموع ۲۴۰میلیون تعلق می‌گیرد. 

گفتنی است این تسهیلات تنها به زوج‌های کمتر از ۵۰سال پرداخت می‌شود و هر ایرانی نیز تنها یک بار می‌تواند از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج استفاده کند.

برای وام ازدواج چه مدارکی لازم است؟

به گفته مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، مدارک موردنیاز برای دریافت وام ازدواج شامل سند ازدواج، کارت ملی و شناسنامه زوجین و مدارک مرتبط با ضامن معتبر به همراه کپی تمامی موارد است. همچنین گفته می‌شود ضمانت‌هایی که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده از طریق اعتبارسنجی و حداکثر سفته و یا یک ضامن معتبر است.

در حالی که برخی ادعا کردند که شعب بانک‌ها برای دادن وام قرض‌الحسنه ازدواج درخواست کارت پایان خدمت می‌کنند اما مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی آن را رد کرده و این خبر و ادعا را دروغ سیزده خواند.

اخبار مرتبط
برای بهره‌مندی از وام سربازی، سربازان باید دوره خدمت خود را به طور کامل به پایان رسانده و گواهینامه‌های مربوط به مهارت‌های کسب شده را دریافت کرده باشند. این مهارت‌ها می‌توانند در حوزه‌هایی همچون فرهنگ، هنر، صنعت، کشاورزی و خدمات باشند.
این وام دارای مزایای بسیار زیادی است که از آنها می‌توانیم به بدون ضامن بودن، کارمزد پایین و ... اشاره کنیم. این وام به صورت مرحله‌ای و در ۴ مرحله واریز می‌گردد، مبلغ این وام در مجموع ۲۰۲ میلیون تومان است. برای اطلاع از مبالغ این ۴ مرحله، جدول زیر را مشاهده نمایید. بازپرداخت مراحل واریز این وام باهم متفاوت هستند.
هر یک از مبالغ تسهیلات پشتوانه با توجه به اعتبارسنجی انجام شده از متقاضی اتفاق می‌افتد. در صورتی که مشتری اعتبار کافی را داشته باشد، این تسهیلات با سود 23 درصدی به وی تعلق می‌گیرد. در واقع دریافت این وام به هیچ نوع چک، سفته، ضامن و وثیقه نیازی ندارد. سقف این وام حداکثر به 30 میلیون تومان می‌رسد و ضمنا تسهیلات مذکور در قالب طرح اعتبار خرید اعطا می‌شود. افراد بعد از دریافت و به کارگیری این وام، نهایتا تا شش ماه امکان بازپرداخت آن را دارند.
نرخ سود این وام برای مستأجران عادی بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار محاسبه می‌شود و برای خانوارهای مشمول تسهیلات قانون جوانی جمعیت به‌صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد پرداخت خواهد شد. نکته قابل‌توجه اینکه بعد از افزایش نرخ سود بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد در شورای پول و اعتبار، مقرر شد نرخ سود تسهیلات حوزه مسکن همان ۱۸ درصد باقی بماند اما در مورد وام ودیعه همچنان فصل الخطابی برای نرخ سود ابلاغ نشده و همین مسئله، بازی نرخ سود را نیز به موانع پرداخت وام ودیعه اضافه کرده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها