دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

قیمت دلار به کدام سو می رود؟ / توصیه کارشناسان را بخوانید

04 بهمن 1402
قیمت دلار به کدام سو می رود؟ /  توصیه کارشناسان را بخوانید

قیمت دلار در بازار غیررسمی در حال جدال با ۵۵ هزار تومان است. برخی به اتکای تحلیلی که از تحولات اقتصاد سیاسی منطقه دارند، معتقد به رشد قیمت هستند؛ در مقابل بانک مرکزی با استناد به وضعیت مساعد درآمدهای ارزی و رصد مستمر بازار، از موقتی بودن نوسانات این بازار خبر داده است

به گزارش بانک اول از منظر تکنیکال، قیمت دلار در محدود 55هزار و 800تومان مقاومت دارد و ازلحاظ بنیادی هم بانک مرکزی به‌عنوان مدیر و متولی بازار ارز، تغییرات نرخ ارز در روزهای اخیر را کنترل شده عنوان کرده است.
در کنار این 2 عامل، شرایط مساعد ذخایر ارزی بانک مرکزی و روند رو به رشد درآمدهای نفتی نیز وزنه‌هایی است که می‌تواند از رشد افسارگسیخته قیمت ارز جلوگیری کند؛ اما این فقط تحلیل اقتصاد دلار است. اینکه بازار ارز چه نگرانی‌هایی دارد و آینده اقتصاد و تورم را چگونه می‌بیند یک مؤلفه بسیار اثرگذار است که حتی می‌تواند به داغ شدن دوباره تورم انتظاری منجر شود و دلار را به کانال‌های قیمتی بالاتر ببرد. نظر یک نماینده مجلس و 2 کارشناس اقتصادی را در این باره جویا شده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.



بانک مرکزی: نوسانات بازار ارز گذراست
بانک مرکزی که مدیریت با ثبات بازار ارز در 10‌ماه گذشته را در کارنامه دارد، در واکنش به شرایط بازار و تحلیل‌هایی که رسانه‌ها از این شرایط دارند، با استناد به تحولات نرخ ارز از ابتدای سال‌جاری، اعلام کرده است که تغییرات نرخ ارز در بازه کمتر از 5درصد کنترل شده است. متولی بازار ارز می‌گوید: برخی فعالان بازار ارز، وقوع تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه را به معنی بی‌ثباتی در چشم‌انداز منابع و مصارف ارزی ارزیابی کرده و این موضوع موجب شده است تا بخشی از تقاضای آتی ارز خود را به زمان حال منتقل کنند اما با توجه به اینکه منابع ارزی کشور از تنش‌های ایجادشده اثرپذیری چندانی نداشته است، انتظار می‌رود که نوسانات ارزی ایجاد شده، محدود و قابل‌کنترل باشد. بانک مرکزی رشد قابل‌توجه صادرات نفت و تداوم این رشد را زمینه‌ساز بهبود شرایط منابع ارزی در افق پیش رو دانسته که می‌تواند لنگری برای حفظ ثبات بازار ارز باشد. به عقیده این بانک، شوک‌های موقتی ممکن است موجب انحراف کوتاه‌مدت نرخ ارز از مسیر مورد نظر بانک مرکزی شود اما با توجه به وضعیت متغیرهای بنیادین اقتصادی این انحرافات احتمالی به‌تدریج تعدیل و حذف خواهد شد. نکته قابل‌توجه اینکه بانک مرکزی، توفیق در کنترل رشد کل‌های پولی را از دلایل اصلی موفقیت در ثبات‌بخشی به بازار ارز و تداوم آن عنوان کرده است اما کارشناسان معتقد به لزوم تغییر این سیاست‌ها برای بهبود اثربخشی بر بازار ارز هستند و توصیه‌هایی از جنس تغییر راهبرد برای بانک مرکزی دارند.

روزنامه همشهری

اخبار مرتبط
طی جلسه معاملاتی امروز یک شنبه 9 اردیبهشت ماه 1403و در دو حراج عمده و خرد، مجموعا 250 قطعه شمش طلای استاندارد از سوی صادرکنندگان عرضه شد. میانگین قیمت شمش های طلای معامله شده در این روز، 4 میلیارد و 388 میلیون تومان به ثبت رسید.
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
زمان جلسه حراج از ساعت 12 تا 16 است و وجه‌الضمان مبلغ 3 میلیارد و 500 میلیون ریال (3،500،000،000 ریال) به‌ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت 24 روز دوشنبه دهم اردیبهشت سال 1403 مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند.
رصد بازار سکه و طلا طبق آخرین معاملات انجام شده تا لحظه انتشار این گزارش نشان می‌دهد که بازار همچنان در مسیر کاهش قرار دارد. ضمن اینکه بازار جهانی نیز امروز (یکشنبه) تعطیل بوده و تاثیر چندانی بر روند بازار داخل نداشته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها