دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

سکه‌های مرکز مبادله با چه دلاری قیمت‌گذاری می‌شود؟

15 اسفند 1402
سکه‌های مرکز مبادله با چه دلاری قیمت‌گذاری می‌شود؟

از روز گذشته با عرضه ربع‌ سکه در مرکز مبادله با قیمت نزدیک به بازار، عده‌ای با احتساب میانگین قیمت ‌۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تومانی ربع‌ سکه، عرضه سکه بانک مرکزی را بر مبنای دلار ۹۵ هزار تومانی دانستند؛ این استناد چقدر صحیح است؟‌

به گزارش بانک اول سعید عظیمی؛ کارشناس اقتصادی در رابطه با عرضه ربع سکه در مرکز مبادله و استناد برخی به مبنای دلار ۹۵ هزار تومانی در محاسبه قیمت آن، اظهار داشت: ادعا درباره دلار ۹۵ هزار تومانی ربع سکه، بحثی کاملا انحرافی و صرفا فضا‌سازی رسانه‌ای است.

وی توضیح داد: آگاهان بازار طلا مطلع هستند که ربع سکه بیشترین حباب را دارد و در حال حاضر نزدیک ۵.۶ میلیون تومان از قیمت ربع سکه یعنی حدود ۴۳ درصد آن حباب است، به همین نسبت دلاری که به غلط از این محل محاسبه می‌شود هم ۴۳ درصد بزرگ نمایی غیر واقعی دارد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در حال حاضر ربع سکه‌های به تاریخ ۱۳۸۵ و قبل از آن، در بازار دقیقا به قیمت ربع سکه با قیمت فعلی منهای حباب معامله می‌شود یعنی قیمت واقعی طلای موجود در ربع سکه همین عدد است، بنابراین اینکه سکه دارای حباب خیلی زیاد را ملاک قیمت دلار قرار دهیم حتما یک شیطنت رسانه‌ای و فاقد منطق علمی و اقتصادی است.

وی بیان کرد: ضمن اینکه بانک مرکزی با عاملیت مرکز مبادله با عرضه این سکه‌ها و سکه‌های بدون تاریخ دنبال کاهش همین حباب است.

‌این کارشناس ارزی گفت: در بازار ارز هم ما با گزینه فراوانی نقدینگی و حفظ ارزش ریال مواجه هستیم، مدام رسانه‌های دشمن هم مدعی می‌شوند سال ۱۴۰۳ شرایط اقتصادی ایران مناسب نیست در حالی که این ادعا واهی است و آمار چنین چیزی نمی‌گوید.

عظیمی تصریح کرد: با این حال برای حفظ ارزش نقدینگی، این روز‌ها با تقاضای سنگین ارز مواجه شده‌ایم، ۲۸۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در اوراق ۳۰ درصدی جمع شد، روز گذشته‌۱۳ اسفند هم پیش فروش ربع سکه از طریق مرکز مبادله آغاز شد و ادامه می‌یابد، این پیش‌فروش‌ها برای کاهش حباب سکه و جمع‌آوری نقدینگی است.

به گفته این کارشناس اقتصادی، یکی از عمده‌ترین دلایل انفجار نقدینگی در جامعه، عملکرد بانک‌های ناسالم است، بانک‌هایی که اضافه‌برداشت دارند، خلق پول می‌کنند و سود‌های نامتعارف می‌پرداختند.

وی ابراز امیدواری کرد با روش‌های فعلی دولت برای جمع‌آوری نقدینگی، در کنار سامان‌دهی بازار ارز و طلا، مردم در کنار حفظ سرمایه خود، با تورم بسیار کمتری مواجه می‌شوند.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: قطعا با این اقدام شفاف دولت، منافع عده‌ای سوداگر به خطر افتاده است؛ گام‌های بعدی مرکز مبادله طلا و ارز به شفافیت معاملات در ارز و طلا و حذف سفته‌بازی می‌انجامد؛ به هر حال همین جریان سوداگر سکه و طلا تلاش می‌کنند برنامه‌های دولت برای اصلاح بازار ارز و طلا و سکه را غیرموفق نشان دهند و در نطفه خفه کنند.

اخبار مرتبط
طی جلسه معاملاتی امروز یک شنبه 9 اردیبهشت ماه 1403و در دو حراج عمده و خرد، مجموعا 250 قطعه شمش طلای استاندارد از سوی صادرکنندگان عرضه شد. میانگین قیمت شمش های طلای معامله شده در این روز، 4 میلیارد و 388 میلیون تومان به ثبت رسید.
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
زمان جلسه حراج از ساعت 12 تا 16 است و وجه‌الضمان مبلغ 3 میلیارد و 500 میلیون ریال (3،500،000،000 ریال) به‌ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت 24 روز دوشنبه دهم اردیبهشت سال 1403 مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند.
رصد بازار سکه و طلا طبق آخرین معاملات انجام شده تا لحظه انتشار این گزارش نشان می‌دهد که بازار همچنان در مسیر کاهش قرار دارد. ضمن اینکه بازار جهانی نیز امروز (یکشنبه) تعطیل بوده و تاثیر چندانی بر روند بازار داخل نداشته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها