یکشنبه, 15 مهر 1403 2024,October

معیارهای تعیین حقوق بازنشستگان

25 فروردین 1403
 معیارهای تعیین حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هر سال با مصوبه هیات وزیران تعیین می شود و مبنای این مصوبه، پیشنهادی است که سازمان تامین اجتماعی به دولت ارائه می دهد. طبق قانون تامین اجتماعی، این سازمان باید حقوق بازنشستگان خود را بر اساس افزایش هزینه های معیشت و تورم واقعی افزایش دهد.

 

به گزارش  بانک اول اولین حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ از ۲۰ فروردین در حال واریز است؛ اما این واریزی مانند سال قبل بوده و فعلاً هیچ افزایشی روی آن اعمال نشده است. آن‌گونه که میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده است: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال می‌شود و مابه‌التفاوت حقوق فروردین آنها نیز همراه با حقوق خردادماه پرداخت خواهد شد.

بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی، افزایش حقوق ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی اعم از مستمری‌بگیر و بازنشسته، هر سال به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به‌نحوی‌که حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل حقوق مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد.

بر همین اساس انتظار می‌رود هیات دولت با افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد کارگران موافقت کند که در این صورت، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر به میزان ۳۵ درصد افزایش خواهد یافت و برای بازنشستگان سایر سطوح مزدی نیز باید افزایش ۲۲ درصدی به‌اضافه رقم ثابت ماهانه ۶۹۰ هزار تومان اعمال شود.

ازآنجایی‌که بازنشستگان تأمین اجتماعی وابستگی به بودجه عمومی کشور ندارند و طبق قانون تأمین اجتماعی باید حقوق آنها در هر سال تعیین شود، دولت نمی‌تواند افزایش تعیین شده برای حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری را برای آنها اعمال کند.

نکته دیگر اینکه در ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، این سازمان مکلف شده حقوق پرداختی کارگران بازنشسته را بر اساس افزایش هزینه‌های زندگی و مطابق با تورم واقعی کشور به‌روزرسانی کند، به‌گونه‌ای که کارگر بازنشسته بتواند با حقوق بازنشستگی خود یک زندگی معقول و آبرومندانه داشته باشد؛ ازاین‌رو اگر دستمزد کارگران در سال جدید بنا به دلایلی مطابق با هزینه‌های معیشت و تورم واقعی افزایش نیافته باشد، حق بازنشستگان برای تعیین حقوق مطابق با این دو معیار همچنان محفوظ است.

بهره‌مندی کارگران از مزایای مزدی، یکی از عواملی است که باعث می‌شود حتی در صورت افزایش حقوق بازنشستگان طبق مصوبه شورای عالی کار، رقم آن کمتر از دستمزد کارگران افزایش پیدا کند؛ بر همین اساس، مقرر شده تا پایان برنامه هفتم توسعه در سه نوبت حقوق بازنشستگان با شاغلان هم‌رده متناسب‌سازی شود به‌نحوی‌که دریافتی آنها به ۹۰ درصد دستمزد کارگران هم‌ردیف برسد.

فعلاً، بازنشستگان تأمین اجتماعی باید منتظر مصوبه هیات وزیران برای افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ خود بمانند و بعد از ابلاغ این مصوبه، اولین حقوق جدید آنها در اردیبهشت واریز می‌شود و مابه‌التفاوت حقوق فروردین نیز به همراه حقوق خردادماه به‌حساب آنها واریز خواهد شد.

اخبار مرتبط
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: مرحله سوم ثبت‌نام وام ضروری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی از ۲۱ مهرماه سال جاری آغاز خواهد شد و بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند برای بهره‌مندی از این تسهیلات اقدام کنند. این وام که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های حمایتی دولت برای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و مستمری‌بگیران است.
به موجب قانون حمایت از خانواده، زوجه (عیال) دائم بیمه‌شده متوفی در صورت ازدواج مجدد نیز کماکان در زمره بازماندگان واجد شرایط خواهد بود. شوهر بیمه‌شده زن متوفی نیز تنها مشروط بر این‌که تحت تکفل زن و سن او بیشتر از ۶۰ سال باشد یا طبق نظر کمیسیون پزشکی، ازکارافتاده بوده و در هر حال مستمری دریافت نکند، می‌تواند این مستمری را دریافت کند
نایب رئیس مجلس با اشاره به افزایش ۹ درصدی ارزش افزوده به ۱۰ درصد برای اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، ضمن تاکید بر اینکه اگر دولت این کار را انجام ندهد مجلس از این موضوع نمی‌گذرد، به رئیس کمیسیون اجتماعی ماموریت داد تا حقوق بازنشستگان و کارگران را به طور جدی پیگیری کند.
محمدی همچنین گفت: در سازمان تأمین‌اجتماعی، سالانه ۴۰۰ هزار نفر بازنشسته می‌شوند که بخش قابل‌توجهی از بازنشستگان با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند. شاهد هستیم که افرادی با سن حدود ۴۰ سال که اوج دوره توانایی و تجربه است، بازنشسته می‌شوند و این افراد عموماً از بازار کار خارج نمی‌شوند؛ بلکه با حقوق کمتر و بدون پرداخت حق بیمه جای افراد شاغل را می‌گیرند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها