دوشنبه, 31 اردیبهشت 1403 2024,May

نامه اعتراضی بازنشستگان درباره افزایش حقوق

24 خرداد 1401
نامه اعتراضی بازنشستگان درباره افزایش حقوق

به گزارش بانک اول نویسندگان در نامه‌ای با یادآوری اینکه صحبت‌های ناهید حیدری (مدیرکل امور فنی مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی) تطابقی با میزان افزایش حقوق بازنشستگان ندارد، از وی پرسیدند: مگر چقدر به حقوق بازنشسته کارگری و کارمندی خارج از چهارچوب سازمان (بازنشستگان غیر همکار) اضافه شده است؟ 

در ادامه این نامه آمده است:

بله درست است این اضافه حقوقی که شما می‌فرمایید بر حقوق بازنشسته کارمند همان سازمان اضافه شده که با این صحبت شما همه نمایندگان، خبرنگاران و مسئولان نظام را دچار سردرگمی کرده است و این برداشت را ایجاد کرده است که بازنشستگان غیرهمکار تامین اجتماعی هم از همین افزایش بهره‌مند شده‌اند. ممکن است به صراحت اعلام کنید که به یک بازنشسته کارگری که ۳۰ سال پرداخت بیمه دارد و سال گذشته۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کرد چه درصد در سال ۹۹ اضافه شده است؟ خانم حیدری ما اعلام می‌کنم که این بازنشسته اکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند. آیا این انصاف است که بازنشسته با تورم ۴۴ درصدی و سبد معیشت ۸ میلیون تومانی و خط فقر ۱۰ میلیونی تومانی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مستمری دریافت کند؟

نویسندگان این نامه با اشار به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اضافه کردند: درحالی که حق بازنشستگان طبق قانون، بخصوص ماده ۹۶ تامین اجتماعی و بند (ب) ماده ۱۲ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه پرداخت نشده است. لازم است یادآوری شود که همسان‌سازی که بعد از ۱۴سال که سازمان تامین اجتماعی آن را به بهانه بدهی دولت به سازمان اجرایی نکرد، بعد از پرداخت ۳۲ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان در قالب سهام تنها با ۱۴ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان غیر همکار تامین اجتماعی تبدیل به متناسب‌سازی با فرمول‌های اشتباه گردید و «مبالغ خوبی» که خانم حیدری از آن نام می‌برند، بین ۷۵ تا حدود ۱۰۰ هزار تومان است. برای بازنشسته‌ای با ۳۵سال سابقه که مستمری‌اش با متناسب‌سازی و افزایش ابتدای سال ۹۹ به ۳ میلیون تومان رسیده است. بازهم جای سوال دارد؛ آیا بنظر شما با این مبلغ ناچیز در حالیکه خط فقر را کارشناسان سه برابر این مبلغ عنوان کرده‌اند، می‌شود چرخ زندگی نهایتا یک خانواده چهار نفره را گرداند؟ در ادامه ما قشر مظلوم بازنشسته از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ رد بدهی دولت به سازمان و همسان‌سازی واقعی را برای این قشر آسیب دیده در نظر بگیرند و با نظارت خود و پیگیری از مسئولان ذی‌ربط بخواهند این کار بدرستی و صحیح انجام پذیرد. ضمنا جهت روشن شدن اذهان نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولین حاکمیتی به استحضار می‌رساند که؛

تامین اجتماعی سه دسته بازنشسته دارد:

۱- بازنشستگان بخش کارگری که از همه فقیرتر هستند.

۲- بعضی افرادی که در ادارات دولتی شاغل بودند اما تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند که اینها هم مظلوم واقع شده‌اند.

۳- گروهی که در دوران اشتغال از کارکنان سازمان تأمین اجتماعی بودند و از تمامی امکانات سازمان استفاده می‌کردند و تمام افزایش‌ها شامل حالشان می‌شد. همه گفتمان‌ها را هم برای مغشوش کردن اذهان به این دسته اختصاص می‌دهند.

لذا مسئولین محترم، نمایندگان محترم و خبرنگاران محترم وقتی شخصی همچون این مسئول سازمان از اضافه شدن حقوق بازنشسته صحبت می‌کند. بهتر است اول از او سئوال کنید: کدام دسته از سه دسته فوق مد نظر شماست؟ عزیزان، بازنشستگان کارگری ضعیف‌ترین، مستحق‌ترین و بی‌زبان‌ترین قشر جامعه هستند که در زیر خط فقر زندگی می‌کنند؛ دسترسی به هیچ مقامی هم ندارند. حق قانونی آنان نیز براثر اجرا نکردن قانون ضایع شده است بنابراین با دید باز به موضوع نگاه کنید.

اخبار مرتبط
مشی رئیس‌جمهور این بود که یک روز هم کار مردم روی زمین نماند؛ لذا تصمیم دولت بر این شد که تعطیلی نداشته باشیم.
جوکار در ادامه افزود: از سوی دیگر در سیستم مالیاتی باید نظام تشویق و تنبیه وجود داشته باشد و مودیانی که در مناطق محروم فعالیت اقتصادی دارند مشمول معافیت‌های مالیاتی جذابی شوند تا سرمایه‌ها به مناطق محروم سوق داده شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از این پیام تصریح کردند: با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات