ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت 1403 2024,April

برگزاری نشست بهاره بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول

24 خرداد 1401
برگزاری نشست بهاره بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول

 به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا این نشست در حالی به کار خود پایان داد که در بیانیه اختتامیه آن هیچ اشاره ای به محکومیت سیاست های حمایت گرایانه تجاری و همچنین تغییرات آب و هوایی نشده است.

 با وجود این محور اصلی مباحث این نشست چگونگی برخورد با موج رو به افزایش احساسات ضد جهانی شدن در آمریکا بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری این کشور بود که سال گذشته در جریان مبارزات انتخاباتی خود کسری تجاری آمریکا را دلیل اصلی از بین رفتن بسیاری از مشاغل پُردرآمد کارخانجات دانسته و وعده داده بود آن را کاهش دهد.

صندوق بین المللی پول در بیانیه پایانی این نشست با لحن آرام تری نسبت به بیانیه ماه اکتبر خود از کشورها خواسته از اجرای سیاست های درونگرایانه بپرهیزند و علاوه بر این هیچ اشاره ای به تهدید تغییرات آب و هوایی نکرده است.

این صندوق در بیانیه اکتبر با لحن تندتری از تمامی کشورها خواسته بود در مقابل تمامی اشکال حمایت گرایانه مقاومت کنند.

ترامپ تهدید به اعمال تعرفه های تنبیهی تا ۴۵ درصد علیه مکزیک، چین و کشورهایی کرده است که به اعتقاد او رقابت ناعادلانه ای را با نیروی کار آمریکایی دارند. وی در مبارزات انتخاباتی خود تغییرات آب و هوایی را هم یک شوخی دانسته بود.

کریستین لاگارد؛ رییس صندوق بین المللی پول و آگوستین کارستنز؛ رییس بانک مرکزی مکزیک و رییس کمیته سیاست گذاری این صندوق در کنفرانس خبری اختتامیه نشست هیچ اشاره ای به این دو موضوع نکردند و لاگارد اعلام کرد این امر مسئله جداگانه ای است که در دستور کار صندوق قرار ندارد.

وی در این باره با اشاره به اهمیت توجه به دیدگاه های تمامی کشورها نسبت به تجارت گفت: همه ما به دنبال تجارت آزاد و عادلانه هستیم.

بنا بر این گزارش، بیانیه اختتامیه نشست ۲۰ کشور اقتصادی بزرگ جهان G۲۰ که ماه گذشته در بادن بادن آلمان برگزار شد نیز با تغییرات مشابهی نسبت به موضوع سیاست های حمایت گرایی همراه بود.

اسوار پراساد از کارشناسان تجاری دانشگاه کورنل معتقد است تغییر در بیانیه های صندوق بین المللی پول و G۲۰ نشان دهنده تمایل دولت آمریکا به تأکید بر تغییر سیاست های این کشور است.

نشست بهاره صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در حالی برگزار شد که اقتصاد جهان به دلیل عملکرد بهتر آمریکا و چین به عنوان بزرگترین اقتصادهای دنیا در حال بهبود است و افزایش قیمت کالاها موجب کمک به بسیاری از کشورهای در حال توسعه شده است.

صندوق بین المللی پول در جدیدترین پیش بینی خود، رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را ۳,۵ درصد تخمین زده است که بیشترین رشد در پنج سال گذشته و بالاتر از ۳.۱ درصد رشد سال گذشته است.

این صندوق در بیانیه اختتامیه خود نسبت به عوامل خطری مثل کاهش بهره وری، افزایش سطح بدهی ها و همچنین ابهامات سیاسی هشدار داده است.

اقتصاد دنیا هنوز موفق به بازگرداندن میلیون ها شغلی که در بحران مالی ۲۰۰۸ از بین رفت، نشده است و از اینرو سران اقتصادی دنیا معتقدند تأثیرات جانبی این رکورد عمیق، نقش بسزایی در افزایش فشارها بر تجارت آزاد و مهاجرت دارد.

وولفگانگ شوبل؛ وزیر دارایی آلمان در اینباره گفت: اگر تلاش بیشتری در مقابل افزایش نابرابری دستمزدها انجام نشود، شاهد حمایت گرایی بیشتر خواهیم بود و کشورها از جهانی شدن دور می شوند.

اما تارو آسو؛ وزیر دارایی ژاپن با رد نگرانی ها در مورد افزایش حمایت گرایی اظهارداشت: تجارت آزاد که از زمان پایان جنگ جهانی دوم موجب افزایش رشد جهانی شده است و باید با انجام برخی از تغییرات، تقویت شود.

استیون منوچین؛ وزیر خزانه داری آمریکا نیز درخواست این کشور را برای کنترل بازارهای ارز توسط صندوق بین المللی پول و همچنین جلوگیری از تلاش کشورها برای کاهش ارزش پول خود به منظور افزایش ناعادلانه قیمت صادرات خود تکرار کرد.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات