شنبه, 29 اردیبهشت 1403 2024,May

شعله‌های امید در دل کارگران ساختمانی خاموش شد/ نمایندگان کارگری از حضور در جلسه کمیسیون اجتماعی محروم شدند

24 خرداد 1401
شعله‌های امید در دل کارگران ساختمانی خاموش شد/ نمایندگان کارگری از حضور در جلسه کمیسیون اجتماعی محروم شدند

به گزارش بانک اول اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در دستور رکار مجلس قرار گرفت اما برخلاف انتظار مطالبات کارگری در این اصلاحیه مورد توجه اعضای فراکسیون تولید و اشتغال مجلس قرار نگرفته است. به گفته یکی از اعضای هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور، مجلس، نمایندگان کارگری را به جلسه نهایی دعوت نکرده است.

بنا به گفته علی‌اصغر عنابستانی (رئیس کمیته اشتغال و روابط کار مجلس)، سهم ۲۰ درصدی کارفرما در بیمه کارگران ساختمانی مشخص شده است. کارفرما باید ۸ درصد از مزد هر کارگر را به ازای هر متر از ساختمان با ضریب نیم تا ۱۴ درصد به عنوان سهم بیمه کارگران ساختمانی پرداخت کند.

اکبر شوکت (عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور) در ارتباط با اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی گفت: نحوه پرداخت پرداخت سهم ۲۰ درصدی کارفرما در بیمه کارگران ساختمانی تغییر کرده و بر مبانی قانون سال ۸۶ تغییر خواهد کرد. کارفرما موظف است بر اساس متراژ سهم خود برای بیمه کارگران ساختمانی را پرداخت کند.

او توضیح داد: تبصره ارتباط آنلاین بین شهرداری‌ها و سازمان تامین اجتماعی نیز مورد تایید مجلس قرار گرفته است. در اینصورت نهاد تامین اجتماعی از صدور پروانه‌های ساخت شهرداری اطلاع خواهد داشت.

شوکت به نادیده گرفته شدن مطالبات کارگران ساختمانی از سوی مجلس اشاره کرد و گفت: متاسفانه مشکلات بیمه کارگران ساختمانی مورد توجه مجلس قرار نگرفته و نمایندگان کمیسیون اجتماعی به این موضوع ورود نکردند. ما نمایندگان کارگری نسبت به تصمیم نهایی مجلس در ارتباط با اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی گله‌مند هستیم. نمایندگان مجلس از دعوت نمایندگان کارگری خودداری کردند و ما از حضور در جلسه آخر کمیسیون محروم کردند. ما اعضای نمایندگان کارگری پیش‌بینی می‌کردیم که اتفاقات ناگواری اتفاق خواهد افتاد.

شوکت ادامه داد: در آغاز طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی، نمایندگان مجلس بر حضور و اعمال نظر نمایندگان کارگری تاکید می‌کردند اما رفته رفته رفتار نمایندگان مجلس تغییر کرد. چرایی و دلیل این تغییر رفتار مشخص نیست. من بازهم تاکید می‌کنم، کمیسیون اجتماعی بدون حضور نمایندگان کارگری، مبحث پرداخت حق کارفرما را اصلاح کرده و با تغییرات جزئی به سال ۸۶ بازگشته است. ما نمایندگان کارگری حقوقی مثل غرامت ایام بیکاری، بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه پرداخت بیمه را مطالبه کرده بودیم اما از سوی مجلس نادیده گرفته شدیم./ ایلنا

اخبار مرتبط
اگر شورای نگهبان با مصوبه مجلس موافقت کند، روزهای غیرکاری هفته در کل کشور مثل شرایط فعلی تهران به دور روز افزایش پیدا می‌کند؛ خانوارها وقت بیشتری برای دورهم بودن دارند، آرزومندان خواب در صبح روز جمعه به مراد دلشان می‌رسند و از این به بعد احتمالاً آرزوی خواب در صبح روز یکشنبه را خواهند داشت! فعالان اقتصادی نیز با افزایش مطابقت تعطیلات هفتگی کشور با جهان می‌توانند بیشتر و بهتر به تجارت و امور اقتصادی بپردازند.
در سال‌جاری دریافت لاستیک دولتی با کمی تغییرات همراه بوده و برای دریافت این محصول باید مدارکی مانند برگ سبزخودرو، کارت ماشین و کارت ملی صاحب خودرو را داشته باشیم و به نشانی اینترنتی kala.ntsw.ir مراجعه کنیم.
به نظر می‌رسد که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در اقتصاد بی‌تاثیر نبود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: البته در ایام کرونا ثابت شد که خیلی از شاخ و برگ‌های دولت زیادی است و می‌توان خیلی از کارها را به راحتی پیش برد. رشیدی‌کوچی در خصوص اینکه چه کسانی مخالف تعطیلی شنبه‌ها بودند، گفت: آن طیفی که خیلی تلاش می‌کردند تا شنبه تعطیل نشود، برخی از دوستان جبهه پایداری بودند و همچنین عزیزانی که نگاهشان به دولت خیلی نزدیک است. به نظر می‌رسید که نگاه دولت تعطیلی پنج‌شنبه بود.
در لایحه جدید دولت، تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار به این شکل اصلاح شده که در کلیه مشاغل – چه مستمر و چه غیرمستمر- حداکثر مدت قرارداد موقت ۵ سال است و بعد از ۵ سال اگر کارگر همچنان در آن شغل که فرقی نمی‌کند مستمر باشد یا غیرمستمر، اشتغال داشته باشد، قرارداد او به قرارداد کار دائم تبدیل می‌شود. طبیعی‌ست که بازهم اگر کارگاه تعطیل شود یا کار خاتمه یابد، قرارداد قابل خاتمه یافتن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها