دوشنبه, 31 اردیبهشت 1403 2024,May

نحوه انتقال سهام متوفیان به ورثه/ فوت 2.6 میلیون سهامدار عدالت ظرف 15 سال

24 خرداد 1401
نحوه انتقال سهام متوفیان به ورثه/ فوت 2.6 میلیون سهامدار عدالت ظرف 15 سال

به گزارش بانک اول علیرضا ترابی، مدیر خدمات حقوقی سمات در این باره توضیح داد: برای انتقال سهام به ورثه قانونی باید مراحلی را از طریق سایت شرکت سمات و دفاتر پیشخوان دولت طی کرد که این مراحل به این ترتیب است.

وی گفت: در ابتدا به سایت شرکت سمات به آدرس csdiran.com مراجعه کرده و وارد قسمت خدمات انتقال سهام اشخاص متوفی می‌شوید. بعد از مطالعه لیست دفاتر پیشخوان دولت و انتخاب نزدیک ترین دفتر، با در دست داشتن مدارک لازم اقدام به تشکیل پرونده قهری می‌کنید.

 ترابی با اشاره به مدارک لازم در این زمینه پاسخ گفت: گواهی نامه واریز مالیاتی، گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت، اصل و تصویر اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی (یا برابر اصل) و وراث مدارک مورد نیاز است.

ترابی خاطرنشان ساخت: پس از مراجعه به اولین دفتر پیشخوان دولت نسبت به ارائه فرم نقل و انتقال قهری به یکی از ورثه یا نماینده وراث اقدام کرده و پس از تکمیل مدارک اخذ شده به سمات ارسال می کنید.

بر اساس این گزارش، هنوز تصمیم گیری در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان سهام عدالت به وراث آنها گرفته نشده است و هم‌وطنان عزیز باید منتظر اطلاعیه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در این باره باشند.

در آخرین اطلاعیه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی که اوایل بهمن ماه جاری منتشر شد، آمده است: زیرساخت انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی در حال آماده سازی است و به محض عملیاتی شدن سامانه‌های مربوطه فرایندهای آن به عموم مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

به اطلاع آن دسته از هموطنان گرامی می رساند : شرکت سپرده گذاری مرکزی در کنار پیشبرد چندین پروژه بزرگی که در حوزه ارائه خدمات به مشمولان سهام عدالت در دست انجام و اجرا دارد، در حال فراهم کردن زیر ساختی است تا عملیات انتقال قهری سهام به وراث قانونی مشمولان سهام عدالت که فوت کرده اند با کمترین هزینه و حداقل نیاز به مراجعه حضوری به خصوص در شرایط شیوع کرونا صورت پذیرد.

همچنین لازم است برخی از نهادها و دستگاه های اجرایی، اقداماتی را جهت شناسایی افراد متوفی و وراث آنها انجام دهند تا فرایند انتقال سهام عدالت این افراد تسهیل و تسریع یابد.

بر اساس این اطلاعیه، به محض آماده سازی زیرساخت های لازم، اطلاع رسانی همگانی برای عموم مردم صورت می گیرد و از وراث قانونی سهام عدالت تقاضا می شود در اولین گام، گواهی حصر وراثت را دریافت  و منتظر اطلاعیه‌های بعدی این شرکت باشند.

تاکنون بیش از دو میلیون و 600 هزار دارنده سهام عدالت در طول 15 سال گذشته فوت کرده اند و تعدد مخاطبان برای انتقال سهام عدالت به وراث مزید بر علت شده است تا شرکت سپرده گذاری مرکزی در صدد فراهم کردن زیر ساخت های الکترونیکی باشد.

اخبار مرتبط
در هفته اول اردیبهشت ماه امسال نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، ۹ ناشر سود جاری، سنواتی و حق تقدم ۷۵۶ هزار و ۸۱۰ سهامدار را که شامل ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان می شود را به حساب سجامی سرمایه گذاران واریز کرده‌اند.در هفته چهارم فروردین ماه، بیش از ۹۴۱ میلیارد تومان سود جاری، سنواتی و حق تقدم از طریق اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتریان(سجام) واریز شد.
در حال حاضر هیچگونه ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد و اعطای سهام عدالت به جاماندگان منوط به این مورد است که هیأت دولت منابعی را برای توزیع سهام اختصاص دهد. بر همین اساس هرگونه لینک، تماس، پیامکی و... مبنی بر ثبت نام سهام عدالت جاماندگان کلاهبرداری خواهد بود و امیدواریم که افراد به این نکات توجه کافی را داشته باشند تا فریب نخوردند. بنابر این مردم حتما باید اخبار مربوط به حوزه سهام عدالت را از از رادیو و تلویزیون و رسانه‌های رسمی پیگیری کنند تا خدایی نکرده در این حوزه دچار چالش نشوند.
در وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بهبود وضعیت بازار اجاره بها طی گفت: قانون ساماندهی اجاره بهای مسکن طی امروز و فردا برای اجرا به دولت ابلاغ می شود و ابلاغ آن ظرفیت های جدیدی را به وزارت راه وشهرسازی می دهدو این قانون نقش تنطیم گیری با نفوذ بالاتری را در پی دارد.
طبق گفته سرپرست سازمان خصوصی سازی نیز چنانچه فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشود، می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند. اما وزارت رفاه بلافاصله در بیانیه‌ای اعلام کرد: از مردم و متقاضیان دریافت سهام عدالت تقاضا می‌کنیم از مراجعه حضوری و تماس با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهام عدالت خودداری کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها