جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

چگونه بیمه عمر بخریم؟

24 خرداد 1401
چگونه بیمه عمر بخریم؟

به گزارش بانک اول بیمه عمر یکی از انواع بیمه اشخاص است. در بیمه عمر افراد با پرداخت مبلغ معینی به عنوان حق‌بیمه، علاوه بر سرمایه‌گذاری با سود تضمینی برای آینده خود، از پوشش‌های متنوع و کاربردی هم در زمان حیات و در مدت بیمه‌نامه و هم در زمان فوت بهره‌مند می‌شوند.

بیمه‌گذار در زمان حیاتش می‌تواند از مزایایی مثل اخذ وام بدون ضامن، امکان سرمایه‌گذاری، مستمری نقص عضو و از کارافتادگی و پوشش امراض خاص بهره ببرد و در نهایت هم یک پشتوانه مالی برای بازنشستگی داشته باشد و یک میراث برای بازماندگانش بعد از فوت بگذارد.

البته طرح‌های بیمه عمر و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مختلف با عناوین گوناگون و تاکید بر قسمت‌های مختلفی به فروش می‌رسد و دسته‌بندی‌ها و انواع مختلفی دارد. با این حال پایه و اصل بیمه‌های عمر در تمام شرکت‌های بیمه یکسان و طبق قانونی واحد است.

آنچه باعث تفاوت عمده و اساسی بین بیمه‌های عمر در شرکت‌های مختلف می‌شود، به چند عامل از جمله عملکرد شرکت بیمه، سوددهی شرکت بیمه، نوع، نحوه و مدت پرداخت خسارت، سابقه شرکت بیمه، میزان ابهامات طرح بیمه، مشتری‌مداری، دسترسی به نمایندگی و پاسخگویی شرکت بیمه و البته اعلام سود قطعی برای بیمه‌گذاران بستگی دارد.

تا چه زمانی وقت داریم؟

هر فرد به مدت حداقل ۵ سال و حداکثر ۳۰ سال، نهایتاً تا ۱۰۶ سالگی ( در شرکت‌های مختلف متفاوت است)، می‌تواند تحت پوشش بیمه عمر قرار بگیرد هر چه مدت قرارداد افزایش پیدا کند، سرمایه بیشتری به بیمه شده تعلق می‌گیرد.

حق بیمه چقدر است؟

در بیمه عمر حق بیمه ثابت و مشخصی وجود ندارد و هر شخصی می‌تواند با توجه به شرایط مالی خود، مبلغی را به عنوان حق بیمه انتخاب کند و آن را به شکل ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و یک ساله پرداخت کند.

در زمان ثبت نام بیمه عمر فرم پیشنهادی به شما داده می‌شود که باید اطلاعاتی را وارد کنید، بر اساس اطلاعات وارد شده بیمه عمر برای شما محاسبه می‌شود.

مثلا کارشناسان بیمه به افراد شاغل پیشنهاد می‌کنند، ۱۰ درصد درآمد سالیانه خود را به بیمه عمر اختصاص دهند و حق بیمه خود را به صورت سالیانه پرداخت کنند تا بیمه‌نامه‌شان سوددهی بیشتری داشته باشند. چون هر چه هر میزان حق بیمه سالانه پرداختی بیشتر باشد میزان سرمایه گذاری شکل گرفته هم بیشتر می‌شود.

حق بیمه متناسب با تورم

بیمه عمر قراردادی بلندمدت است که سوددهی‌اش معمولا بعد از سال پنجم شروع می‌‌‌شود، هر فرد بیمه شده‌ می‌تواند حق بیمه خود را تا پایان مدت قرارداد به صورت ثابت پرداخت کند یعنی از ابتدا تا پایان مدت قرارداد میزان مبلغ پرداختی شما ثابت باشد.

اما شرکت‌‌‌های بیمه راه‌حلی برای مقابله با تورم و حفظ ارزش نقدینگی حق بیمه‌های عمر پرداختی ارائه کرده‌اند و آن هم پرداخت حق بیمه با درصدهای افزایشی است. یعنی فرد بیمه شده می‌تواند در هر سال نسبت به سال قبل حق بیمه خود را با چند درصد افزایش پرداخت کند تا از این طریق میزان سرمایه‌گذاری نهایی، متناسب با تورم باشد.

مدت بیمه‌نامه چقدر است؟

مدت بیمه عمر با سن بیمه شده مرتبط است و معمولا در اکثر شرکت‌های بیمه ۳۰ ساله است. مجموع مدت بیمه عمر و سن بیمه شده در بیشتر شرکت‌های بیمه‌ای باید کمتر از ۶۹ سال باشد با این حال برخی شرکت‌ها این عدد را فراتر برده‌اند. هر فردی می‌تواند مدت بیمه نامه خودش را انتخاب کند. هر قدر تعداد سال‌های بیمه نامه عمر بیشتر باشد میزان سرمایه‌ فرد هم بیشتر و بهتر می‌شود.

در بیمه نامه‌های عمر سن بیمه شده بسیار مهم است، هر قدر سن بیمه شده کم باشد میزان سرمایه‌ذاری انجام شده هم بیشتر می‌شود. یعنی در محاسبه بیمه عمر فرد بیمه شده‌ای که سن کمتری دارد می‌تواند سرمایه‌گذاری بیشتری هم داشته باشد.

اخبار مرتبط
رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.
افرادی که دوره خدمت خود را تمام کرده‌اند، می‌توانند میزان دوره‌ای که به خدمت سربازی مشغول بوده‌اند را به سنوات سابقه بیمه خود اضافه کنند.
دانشجویان در تمام مقاطع دانشگاهی می‌توانند با پرداخت حق بیمه به صورت ماهیانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها