یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

اجاره دادن خانه به این افراد ممنوع شد

05 آذر 1402
اجاره دادن خانه به این افراد ممنوع شد

یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس، ضمن تشریح مفاد طرح ساماندهی اتباع خارجی گفت: شخص ایرانی اگر خانه خود را به اتباع غیرمجاز اجاره داد باید مجازات شود.

به گزارش بانک اول ابوالفضل ابوترابی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح طرح ساماندهی اتباع خارجی بیان کرد: این طرح که از سوی بنده تهیه شده است ساماندهی واقعی اتباع خارجی را در یک برنامه جامع دنبال می کند. این طرح دارای ۱۰۳ ماده و تبصره است و همه مسائل مهاجران را دربر می‌گیرد.

وی ادامه داد: یکی از مفاد این طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت بود که در قالب بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب مجلس رسید. رتبه بندی اتباع خارجی یکی دیگر از مواردی است که در این طرح دیده شده است. اینکه اتباع خارجی با چه جرم‌ها و تخلفاتی از کشور نیز تردد خواهند شد در این طرح دیده شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها گفت: یکی از موضوعات مهم دیده شده در این طرح ساماندهی ایرانیان است، ما تا زمانی که ایرانی‌ها را ساماندهی نکنیم، نمی‌توانیم اتباع خارجی را نیز ساماندهی کنیم. باید کاملا مشخص شود شخص ایرانی که به اتباع خارجی خانه اجاره داده است، چه کسی هست؟ و اگر خانه خود را به اتباع غیرمجاز اجاره داد باید مجازات شود. همچنین باید کارفرمای ایرانی که به اتباع خارجی غیرمجاز کار می‌دهد، مجازات شود.

نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در این طرح همه موارد را لحاظ کرده ایم، تصریح کرد: ما باید فضا را برای اتباع خارجی غیر مجاز تنگ کنیم تا یا کشور را ترک کنند یا مسیر قانونی طی کنند.

ابوترابی گفت: امروز ۱۷ کارت از سوی دستگاه های مختلف به اتباع خارجی داده می شود که این اشتباه است. در این طرح پیش بینی شده است تا همه این کارت ها در یک کارت تجمیع شود که پشت آن نیز کارت بانکی اتباع باشد و قابل رصد باشد. این کارت هم کد شناسه اتباع را دارد هم کارت بانکی فرد به شمار می رود. با این کارت تمام کارهای مالی، تحصیلی و شغلی اتباع دنبال خواهد شد.

این عضو کمیسیون امور داخلی در ادامه تاکید کرد: برای ساماندهی اشتغال و محل اقامت اتباع خارجی نیز پیش بینی کردیم تا کمیسیون ساماندهی استانی تشکیل شود. این کمیسیون سالی یکبار مشخص می کند که چه تعدادی اتباع و در کدام شهر و روستای استان می تواند باشد و سپس این اطلاعات را در سامانه ثبت اسناد و املاک به اطلاع همه می رسانند. از این طریق می توانیم ساماندهی کنیم تا همه اتباع به یک‌باره در یک شهر یا یک استان تجمع پیدا نکنند.

ابوترابی افزود: فعلا این طرح به لحاظ اختلاف نظراتی که بین چند دستگاه وجود دارد، مسکوت مانده است ولی بنده تا این لحظه تمام تلاش خود را می‌کنم تا این طرح دنبال شود و مصمم هستم تا این طرح به نتیجه برسد.

اخبار مرتبط
اداره کل راه و شهرسازی استان تهران مهرماه سال قبل نیز با ارسال پیامک به شرح زیر به متقاضیان نهضت ملی مسکن نسبت به حذف از این پروژه ملی در صورت عدم واریز 240 میلیون تومان تا 20 مهر هشدار داده بود: «اخطار حذف از پروژه،‌ به‌علت عدو واریز آورده اعلامی: متقاضی محترم نهضت ملی مسکن آقا/خانم... ؛ عدم واریز سهم آورده موجب توقف پروژه شده است. چنانچه تا تاریخ 1402/07/20 ساعت 00:00 مبلغ 2/400/000/000 ریال به شماره حساب ... واریز ننمایید از پروژه حذف شده و جایگزینی برای شما انتخاب خواهد شد.»
ماده ۱۳ این طرح که به عنوان ماده(۵) به قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود به دارایی‌هایی همچون املاک اشاره دارد که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند.
قیمت اسمی یک مترمربع آپارتمان در تهران، در فاصله سال ۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، از یک میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان به ۷۵ میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان رسید و ۴۰ برابر شد. اما قیمت واقعی مسکن در این فاصله، ۲.۳ برابر شده است.
نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها