شنبه, 8 اردیبهشت 1403 2024,April

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی

05 اسفند 1402
هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی

یکی از مقامات صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی نسبت به کاهش زودهنگام نرخ بهره هشدار داد.

به گزارش بانک اول، جولی کوزاک، سخنگوی صندوق بین‌المللی پول طی نشست مطبوعاتی گفت که سطح تورم در بسیاری از اقتصادها کاهش یافته، اما هنوز به هدف نرسیده یا به اندازه کافی به هدف نزدیک نشده است.

وی گفت: «خط یا دیدگاه ما ثابت است و از بانک‌های مرکزی می‌خواهیم که در برابر تسهیل زودهنگام سیاست‌های پولی مراقب باشند».

کوزاک اظهار کرد: با این حال، در جایی که تورم و انتظارات تورمی اساسی به وضوح و قاطعانه به سمت سطوح هدف بانک‌های مرکزی حرکت می‌کنند، ممکن است به تعدیل‌هایی در سیاست پولی نیاز باشد.

وی خاطرنشان کرد که صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی خود را به ۳.۱ درصد برای سال ۲۰۲۴ افزایش داده که ۰.۲ درصد بیشتر از تخمین ۲.۹ درصدی ارائه شده در چشم‌انداز اقتصاد جهانی (WEO) این موسسه در ماه اکتبر است.

بر اساس به‌روزرسانی چشم‌انداز اقتصاد جهانی که در ماه ژانویه منتشر شد، انتظار می‌رود، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ نرخ رشد ۳.۲ درصدی را نشان دهد.

کوزاک می‌گوید: بازنگری رو به بالا عمدتا به دلیل انعطاف‌پذیری در اقتصاد ایالات‌متحده و چندین بازار بزرگ در حال ظهور و کشورهای در حال توسعه انجام شده است.

وی افزود: «در عین حال، تورم در بیشتر مناطق سریع‌تر از حد انتظار کاهش یافته که به کمک کاهش محدودیت‌های عرضه و تاثیر سیاست‌های پولی محدودکننده است».

اخبار مرتبط
رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد و درباره اعتراض‌هایی که به قیمت حج امسال شده است، گفت: هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته ۳۱۹ دلار کمتر است، تغییرات نرخ ارز و بلیت هواپیما موجب همپوشانی در هزینه‌ها شده است.
وزارت رفاه ضمن هشدار از هموطنان خواست به منظور جلوگیری از هر گونه کلاهبرداری به اخبار فاقد اعتبار در این حوزه توجهی نداشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اصفهان با بیان نقش و اهمیت ویژه این استان در درآمدهای کشور خاطرنشان کرد: اصفهان پس از تهران، رُتبه دوم را تامین درآمدهای مالیاتی دارد اما در دریافت اعتبارات رُتبه هفتم و در تملک دارایی‌ها رتبه شانزدهم کشور است.
اگرچه کاهش رشد نقدینگی می‌تواند یک نشانه مثبت باشد و کم و بیش این اتفاق نظر میان مکاتب اقتصادی وجود دارد که تورم در بلندمدت با نرخ رشد نقدینگی قابل توضیح است، اما به دلایل متعدد در کوتاه‌مدت نمی‌توان انتظار همبستگی قوی میان این دو متغیر را داشت. بنابراین حتی با فرض پایدار بودن روند کاهش نرخ رشد نقدینگی، در بازه زمانی یک‌ساله عوامل مهم‌تری وجود دارد که در ارائه چشم‌انداز واقع‌بینانه از تورم باید درنظر گرفت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها