یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

آخرین آمار کرونا در ایران/دستورالعمل مصرف ویتامین دی برای مقابله با کرونا/۱۱ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای کرونایی

24 خرداد 1401
آخرین آمار کرونا در ایران/دستورالعمل مصرف ویتامین دی برای مقابله با کرونا/۱۱ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای کرونایی

به گزارش بانک اول انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم با توجه به انتشار اخبار و پیشنهادهای متنوع در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین دی به منظور تقویت سیستم ایمنی در مبارزه با ویروس کرونا دستورالعملی کوتاه در خصوص این موضوع ارائه کرد. بیماری کووید-۱۹، دارای طیف خفیف تا شدید است که می‌تواند نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی، تب، سرفه، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی را به همراه آورد.
 کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 743 مورد بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به 6566 نفر رسید.وی افزود: به این ترتیب شاهد افزایش تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به کووید19 به 6566 نفر هستیم.

کیانوش جهانپور گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 49 نفر از مبتلایان جدید کووید 19 جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 194 مورد رسید.

خوشبختانه در کشور تا کنون 2134 بیمار مبتلا به کووید19 بهبود یافته اند.

وی درخصوص تعداد مبتلایان به تفکیک استانهای کشور گفت: تهران 1805 نفر، قم 685 نفر، گیلان 496 نفر، اصفهان 564 نفر، البرز 307 نفر، مازندران 620 نفر، مرکزی، 335 نفر، قزوین 207 نفر، سمنان  175 نفر، گلستان 175 نفر، خراسان رضوی 154 نفر، فارس 104 نفر، لرستان 144 نفر، آذربایجان شرقی 107 نفر، خوزستان 69 نفر، یزد 87 نفر، زنجان 53 نفر، کردستان 63 نفر، اردبیل 50 نفر، کرمانشاه 33 نفر، کرمان 41 نفر، همدان 60 نفر، سیستان و بلوچستان 34 نفر، هرمزگان 35 نفر، خراسان جنوبی 44 نفر، خراسان شمالی 24 نفر، چهارمحال و بختیاری 21 نفر، ایلام 15 نفر، آذربایجان غربی 40 نفر، کهگیلویه و بویراحمد 9 نفر، بوشهر 10 نفر.

در روزهای اخیر توصیه‌های متفاوتی در خصوص مصرف ویتامین دی برای افزایش ایمنی بدن در رسانه‌ها و فضای مجازی مطرح شده است و برخی از مصرف خودسرانه ویتامین دی در روزهای اخیر ابراز نگرانی کرده‌اند.

انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم دستورالعملی برای مصرف ویتامین دی ارائه کرده است.

در این دستورالعمل آمده است:« در این شرایط بحرانی، به هیچ وجه نیازی به اندازه‌گیری آزمایشگاهی سطح سرمی ویتامین دی نیست. در صورتی که طی چند ماه گذشته، در حال مصرف یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار واحدی در ماه بوده‌اید، به همین صورت ادامه دهید: یعنی یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار واحدی در ماه. این توصیه برای کودکان دو تا 12 سال به میزان یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار واحدی هر دو ماه یک بار است. در غیر این صورت، بدون نگرانی، فعلا برای مدت چهار هفته آینده هفته‌ای یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار واحدی مصرف کنید.»

در پایان این دستورالعمل با تاکید بر این که در خصوص ویروس کووید-19 ناشناخته‌ها بسیار است بر لزوم پیگیری پیشنهادات پزشکی و بهداشتی از انجمن‌های علمی مربوطه اشاره شده است.

 کلیه گروه‌های سنی می‌توانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند، اما سالمندان مبتلایان به بیماری‌های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان‌های تحت درمان، بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف می‌کنند و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنابراین مراقبت از آن‌ها و پیشگیری از ابتلا در این افراد کاملا ضروری است.

لزوم حفظ تعادل و تنوع در تغذیه

 با توجه به عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا توصیه‌های تغذیه‌ای جهت پیشگیری و کنترل بیماری ارائه می‌شود. البته باید توجه کرد که چه در شرایط عادی و چه در شرایط اضطرار لازم است تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت شود. دریافت کلیه ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی، از طریق منابع غذایی آن تامین شود. باید توجه کرد که منابع غذایی حاوی ویتامین‌ها و املاح هیچ‌گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.

بر اساس موارد مطرح در برنامه مدیریت تغذیه در کروناویروس که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، از توصیه به مصرف کلیه مکمل‌ها در این شرایط باید خودداری شود. زیرا مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده‌ای در پیشگیری از بیماری‌های عفونی ندارد. بنابراین برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستورالعمل کشوری انجام شود.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت چند توصیه‌ تغذیه‌ای را برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و کرونا ارائه داده است که در ادامه می‌آید:

-‌ در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در شش گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه‌ها قرار دارند.

-‌ مواد غذایی در هر گروه دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.

-‌ به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین c شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده شود.

-‌ با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین c است، می‌توان روزانه همراه با غذا مصرف شود.

-‌ همچنین در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است استفاده شود.

-‌ با توجه به نقش ویتامین‌های E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات و منابع غذایی ویتامین E شامل روغن‌های مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت استفاده شود.

-‌ از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری شود.

-‌  روزانه می‌توان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد.

-‌ جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک شده و غلات کامل استفاده شود.

-‌ روزانه از منابع غذایی ویتامین‌های گروه B مانند انواع سبزی‌های برگ سبز، میوه‌ها، شیر و لبنیات انواع گوشت‌ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس‌دار، حبوباتی مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقالا و ماش و مغز هایی از جمله پسته، گردو، بادام و فندق جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده شود.

-‌ همچنین مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می‌شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها