یکشنبه, 23 اردیبهشت 1403 2024,May

تعیین تکلیف هشتمین تعاونی کاسپین تا آخر فروردین‌ماه

24 خرداد 1401
تعیین تکلیف هشتمین تعاونی کاسپین تا آخر فروردین‌ماه

به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا  فرشاد حیدری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اشاره به همکاری بانک مرکزی با دستگاه قضایی برای حل مشکلات مؤسسات غیرمجاز مالی افزود: در برخی موارد مشکلات این مؤسسات به بانک مرکزی تحمیل می شود.

حیدری با اشاره به وظیفه نظارتی بانک مرکزی بر بانک ها و مؤسسات اعتباری مجاز افزود: نظارت بر مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز هم از جمله وظایف ماست که از سال 84 به عهده بانک مرکزی قرار گرفته است.

وی گفت: با رفع نواقص قانونی نظارتی که سال گذشته در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت، بانک مرکزی نظارتش را بر مؤسسات مالی غیرمجاز افزایش داده و در صددیم که امسال معدود مشکلات این مؤسسات را هم رفع کنیم.

معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: تا‌کنون 250 مجوز برای مؤسسات مالی و اعتباری صادر شده است و 250 پرونده دیگر در حال بررسی است.

حیدری گفت: یکی از مسئولیت های ما صیانت از حقوق سپرده گذاران است که بر این اساس، صندوق ضمانت سپرده‌ها تشکیل شده است.

وی در خصوص وضعیت مؤسسه کاسپین گفت: این مؤسسه در سال 94 برای ساماندهی 8 تعاونی غیرمجاز از بانک مرکزی مجوز فعالیت گرفت.

حیدری افزود: از 8 تعاونی منحل شده پارسال وضعیت 7 تعاونی ساماندهی شد و با دریافت گزارش قوه قضائیه در دهه سوم فروردین، وضعیت هشتمین تعاونی منحل شده در قالب مؤسسه کاسپین مشخص و تعیین تکلیف می شود.

وی با بیان اینکه تا سال 90، 35 بانک و مؤسسه مالی و اعتباری در کشور فعال بود، گفت: سال 95 بیش از 10 پرونده از بانک‌ها و مؤسسات متخلف به هیئت انتظامی بانک‌ها ارجاع داده شد.

معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: سال 95 بانک مرکزی صورت‌های مالی بانک‌ها را به دقت مورد رسیدگی قرار داد.

حیدری با اشاره به اینکه اگر دو رکن تصمیم ساز پولی و مالی یکجا باشد، نرخ سود، قابل مدیریت و کنترل است، گفت: در غیر این صورت شرایط به گونه ای است که بانک مرکزی در زمینه نرخ سود تسهیلات به صورت دستوری عمل می‌کند و در مکانیزمی دیگر، این نرخ بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: در اصلاح نظام بانکی کشور تکالیفی بر عهده بانک مرکزی و دیگر بانک‌ها قرار گرفته است که اگر همه آن‌ها در کنار هم انجام نشود، اصلاح نظام بانکی ناکام خواهد ماند.

وی گفت: بانک مرکزی در سال های اخیر در اجرای کاهش نرخ سود تسهیلات موفق بود که در برخی موارد این نرخ به نصف کاهش یافت.

حیدری ادامه داد: سیاست های ما تا مهر 95 موفق بود اما از آن پس به دلایل مختلف به طور کامل این سیاست ها انجام نشد و در مهر 95 دولت اوراق خزانه اسلامی را در بازار سرمایه تزریق کرد که این بازار کشش جذب آنها را نداشت.

وی در ادامه توضیح داد: بانک مرکزی از نیمه دوم سال 95 برنامه انضباطی را در پیش گرفته و امیدواریم که بتوانیم امسال به روند نرخ کاهش سود تسهیلات ادامه دهیم.

حیدری با اشاره به اینکه برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی تا 21 درصد سود سپرده می دهند، گفت: این مسئله خلاف مصوبه شورای پول و اعتبار است و خط کش ما در این نرخ 15 درصد است.

وی افزود: نظام بانکی کشور سال گذشته 450 هزار میلیارد تومان به بخش‌های اقتصادی تسهیلات پرداخت کرد که اگر این تسهیلات نبود، رشد اقتصادی 11.2 درصدی حاصل نمی‌شد.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: معتقدیم این تسهیلات کافی و ارزان نیست و در صدد هستیم دسترسی مناسب و آسان‌ و ارزان‌تر فعالان اقتصادی را به تسهیلات نظام بانکی فراهم کنیم.

حیدری افزود: بانک مرکزی به هیچ وجه موافق نرخ بالای سود نیست و معتقد است این مسئله به مصرف کننده منتقل می‌شود و همزمان مانع رشد اقتصادی است.

علی اکبر کریمی هم در ادامه این برنامه گفت: مشکلات نظام بانکی از گلوگاه‌های اصلی اقتصاد کشور است و برای گشایش جدی در اقتصاد، نظام بانکی باید اصلاح شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ایجاد اطمینان در جامعه در خصوص سلامت فعالیت نظام بانکی و ارائه خدمات مناسب در آن به مردم در کنار وظایف نظارتی بر دیگر بانکها ازجمله وظایف اصلی بانک مرکزی است.

وی گفت: اگرچه مجلس صدور اوراق خزانه اسلامی را تصویب کرد اما نرخ سود آن را تعیین نکرد و نرخ سود آن در بازار پولی و مالی کشور مشخص شد.

کریمی افزود: نرخ سود تسهیلات در بازار پولی و مالی کشور متناسب نیست و باید کاهش یابد. سود بانک‌ها باید متعارف باشد و نباید بانک‌ها با روش‌های غیررسمی سود خود را بالا ببرند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: سود واقعی که بانکها از فعالان اقتصادی دریافت می کنند بیشتر از مصوبات شورای پول و اعتبار است و این گونه نمی توان شاهد تولید و اشتغال بود.

کریمی گفت: شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که فعالان اقتصادی علاقه مندند سرمایه های خود را در بانک‌ها سپرده گذاری کنند چون سود بالایی به آنها تعلق می گیرد و ریسک سرمایه گذاریشان صفر است.

این نماینده مجلس افزود: مجلس شورای اسلامی ابزار نظارتی بر بانک مرکزی ندارد و وزیر اقتصاد هم بانک مرکزی را زیرمجموعه خود نمی داند و در مقابل مجلس پاسخگو نیست.

وی گفت: اگرچه در چند سال اخیر قدم های مثبتی برداشته شده اما حوزه نظارت در بانک مرکزی ضعیف بوده است و آنچنان که باید و شاید به صورت مقتدر و مؤثر فعال نیست.

کریمی افزود: معاونت نظارت بر بانکها باید در تصمیم ها و اقداماتش کاملاً مستقل باشد، چیزی که در بررسی های ما این گونه نشان داده نمی شود.

وی با بیان اینکه از هیئت انتظامی بانک‌ها هیچ اطلاعاتی بیرون نمی آید، گفت: تا سال 90 این هیئت تنها به پرونده دو بانک رسیدگی کرده، از آن سال تا کنون هم تنها 6 پرونده در این هیئت بررسی شده است در حالی که انبوهی از تخلفات در بانک‌ها وجود دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: افرادی که در حوزه نظارت بر بانک‌ها هستند نباید هیچ قرابتی با نظام بانکی داشته باشند و پس از خدمت هم نباید جذب بانکها شوند.

کریمی تصریح کرد: نظارت بانک مرکزی باید نظارتی فعال باشد در صورتی که در شرایط کنونی نظارت منفعلانه است.

وی گفت: رسیدگی به مؤسسات مالی بعد از شکل گیری آنها، ایجاد صدها شعبه در سراسر کشور و اعتماد هزاران سپرده گذار به آنها درست نیست بلکه باید نظارت به این مؤسسات قبل از صدور مجوز باشد.

کریمی افزود: بخشی از ضعف نظارتی بانک مرکزی بر مؤسسات مالی و اعتباری ناشی از خلأهای قانونی بود که با مصوبات مجلس، این خلأها مرتفع شد.

وی گفت: بانک مرکزی باید در خصوص مؤسسات اعتباری و مالی مجاز و غیرمجاز به صورت دقیق تر اطلاع رسانی می کرد.

این نماینده مجلس افزود: باید در خصوص نظام بانکی و مؤسسات پولی و مالی فرهنگ سازی صورت گیرد و رتبه بندی بانکها مشخص و اعلام شود.

کریمی گفت: دولت در برنامه پنجم توسعه موظف شده بود که لایحه اصلاح نظام بانکی را به مجلس ارائه کند که نکرد.

وی افزود: نوع رابطه بانک با دولت و عدم استقلال سیاسی- اقتصادی بانک مرکزی بر نظارت های آن تأثیر می گذارد.

کریمی گفت: ملاک موفقیت بانک مرکزی در نظارت بر بانکها جلب رضایت مردم و فعالان اقتصادی است در صورتی که گلایه مندی آنان از بانک‌ها نشانه رضایت نداشتنشان از نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها است.

دبیرکل بانک مرکزی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از سال 92 تا کنون 20 پرونده به هیئت انتظامی بانک‌ها ارجاع شده است.

سید محمود احمدی افزود: از این تعداد 9 پرونده مربوط به نرخ سود بانک‌ها است.

وی گفت: با بررسی این پرونده ها برخی مسئولان شعب برکنار شدند و در برخی موارد سودهای تسهیلات عودت داده شد.

احمدی در خصوص علت اطلاع رسانی نکردن اقدامات هیئت انتظامی بانک‌ها گفت: بانک مرکزی هم باید با متخلفان بانکی برخورد کند و هم طوری رفتار نماید که باعث نگرانی مردم و مراجعه آنها به بانک‌ها نشود.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
مهدی افراسیابی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

آقایان خانمها گول این حرفای چرت و نخورید الان موسسه کاسپین در کرمانشاه داره مردمو میخوره از لحاظ سود بانکی و دیرکرد بانکی...مجوز با رشوه به بانک مرکزی که کاسپین گرفت هنوز تکلیف این ۸ تعاونی مشخص نشده بود مجوز گرفت آقای محمد افراسیابی که پدر خود من هستن تمام خانواده و دوستاشو توی این موسسه ورشکسته جا داده واسه اختلاس های کلان.من دلم واسه این مردم بدبخت میسوزه که یارو کارشناس ارشد امور بانکی اونوقت پدر خود من برادرام عروسش که زن بنده باشه رو با دیپلم استخدام کرده کدام قانون بانکداری و استخدامی اینو میگه...برادر بنده آقای هادی افراسیابی دیپلم داره شده رییس امور مالی و حسابداری سرپرستی موسسه کاسپین کرمانشاه واسه خودش با فیش حقوقی خودش ۵ میلیارد تومان وام گرفته خدا میدونه کجاست پوله..دوستاش میان وام های کلان براشون میگیره بعدش ۱۰ درصد وام و به جیب میزنه بعد یه زن تنهای بی سرپرست میره واسه وام هزار جور سنگ میندازن جلو پاش با ۳ تا ضامن آخرشم با ۲ میلیون وام موافقت میکنن اونم طی ۲ ماه دوندگی اینه عدالت مملکت آخوندی.از رییس بانک مرکزی تا برادر من که کوچیکه باشه همه اختلاس گرن همه مال مردم خورن بسه بابا کم سره این مردم کلاه بزارید میاین چهارتا کس شعر تحویل این مردم میدین فکر کردین مردم احمقن.احمق شمایید نه مردم.